Švýcarského mistra určí sedmý zápas! Budeme u toho

2023. 04. 27. 09:29    
Čas čtení: 2 minuta
NL

27.4. 2023 – Strhující příběh píše letošní sezóna nejvyšší švýcarské hokejové soutěže. Dva nejlepší týmy po základní části se vlastně celkem netradičně potkaly i ve finále. Na jedné straně stojí tým Genéve-Servette, který ještě nikdy titul nezískal, ale má obrovské ambice a platí za velkého favorita. Na druhé straně EHC Biel/Bienne, který sice zažil mistrovské opojení třikrát, nicméně od toho posledního čeká již dlouhých čtyřicet let. 

Klub ze Ženevy v létě mohutně posílil a učinil rázné kroky v cestě za zlatou trofejí. Již před minulou sezonou se podařilo získat po zářné kariéře v NHL vítěze Stanley Cupu,  Fina Valtteriho Filppulu. Koncepční cesta pokračovala angažování hvězdného severského dua Teemu Hartikainen, Linus Omark. Tým Servette základní část před Bielem o skóre vyhrál s nejlepším útokem ligy i nejlepší přesilovkou.

Na druhé straně Biel nedisponuje velkými hvězdami, tým je postaven na bázi bojovnosti, odhodlání a týmovosti. Nad ostatními ční výrazněji pouze dvojice Finů. V útoku je to dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz Toni Rajala. V brankovišti pak čaruje Harri Sateri.

Šance jsou naprosto vyrovnané a těžko určit favorita sedmého zápasu. Jedno je ale jisté, bude to skvělý hokej, na který se můžete těšit již dnes od 20:00 na Sport2.

                                                                                                                                                                                                                                                                              redakce/onv/