Red Bull neupřednostnil Péreze před Verstappenem. Red Bull upřednostnil Red Bull

2023. 08. 28. 07:25    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

28. 8. 2023 – Šéf Red Bull Christian Horner vysvětlil, že tým v závodě na Zandvoortu neupřednostnil taktickou volbouVerstappena před Perezem, ale samotný tým.

Christian Horner vysvětlil, že Verstappenův undercut na Sergia Pereze během Grand Prix Nizozemska měl za cíl zajistit nejlepší výsledek pro tým.

Perez se rozhodl zajet do boxů na konci úvodního kola, když začalo pršet, a podařilo se mu získat vedení v závodě poté, co na jeho volbu reagovali ostatní jezdci o něco později.

Přesto se ale rychle dostal Verstappen před Pereze, když to byl Verstappen jako první, kdo zajel v 11. kole do boxů. A protože byl rychlejší na nové sadě pneumatik, dostal se před Pereze, když zajel on o kolo později.

Šéf Red Bullu Christian Horner vysvětlil, že to nebylo snadné rozhodování, ale tým tím chránil nejlepší výsledek týmu (1. a 2. místo v cíli). Kdyby totiž stavěl Perez jako první, dostali by se před později stavějícího Verstappena Pierre Gasly a Fernando Alonso. A z výsledku 1-2 by bylo 1-4.

Shrnutí:

  • 🏁 Perez zvolil zastávku v boxech na konci prvního kola, když začalo pršet, a následně získal vedení v závodě, když ostatní jezdci reagovali o něco později.
  • 🚀 Verstappen se pustil do stíhání Pereze, který měl náskok 13 sekund, a rychle ho dojel.
  • 🔄 Red Bull následně zaměnil pozice jezdců, když Verstappen zajel do boxů jako první a následoval ho Perez.
  • 📻 Perez na začátku vyjádřil pochybnosti nad tímto taktickým rozhodnutím, ale Horner později vysvětlil, proč se tak stalo.
  • 🌀 Pokud by Perez zajel do boxů dříve než Verstappen, ostatní jezdci by jej mohli předjet díky rychlejším pneumatikám.
  • 🌨️ Pérezova strategie byla úspěšná v první části závodu, ale později dostal penalizaci za překročení rychlosti v boxech.
  • 🏁 Na konci závodu Perez nedokázal předjet Alonsa ani Gaslyho a skončil na 4. místě.

autor: gpf1.cz