Bude mise Luciana Spallettiho úspěšná?

2023. 10. 14. 06:36    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

14. 10. 2023 – Italská reprezentace v posledních měsících příliš velký respekt nebudila. Spíše naopak. I proto u reprezentace skončil Roberto Mancini, který vedl Squadru Azzuru dlouhých 5 let.

Na jeho místo byl povolaný neméně zkušený Luciano Spalletti, pro kterého je to vůbec první angažmá u reprezentace. Spalletti se oficiálně chopil italského kormidla 1. 9. 2023 a dostal jasný cíl. Kvalifikovat se s Itálií na nadcházející evropský šampionát. Ve skupině C, ve které jim společnost dělá Anglie, Ukrajina, Severní Makedonie a Malta jsou jedním z velkých favoritů na postup, ale už po čtyřech odehraných zápasech je jasné, že to jednoduchý úkol nebude.

Itálie ještě pod Mancinim doma prohrála úvodní zápas s Anglií 1:2 a následně dokázala vyhrát na Maltě 2:0. Další dva kvalifikační zápasy už Itálie odehrála pod Spallettim, ale žádné galapředstavení to rovněž nebylo. Nejprve remizovala 1:1 ve Skopje s domácí Severní Makedonií a poté doma porazila Ukrajinu 2:1 díky dvěma trefám Frattesiho z prvního poločasu.

Už dnes čeká Itálii domácí zápas s Maltou a poté očekávané utkání v Anglii.

Jestli Itálie potvrdí roli favorita s Maltou a udělá tak důležitý krok za postupem, se můžete přesvědčit na Sport1 v přímém přenose, který začíná ve 20:45.

autor: Mirek Dušek