Házenkářka Karolina Kudłacz-Glocová ještě nepatří do starého železa

2023. 10. 15. 18:20    
Čas čtení: < 1 minuta

15.10. 2023 – V Lize mistryň máme v základních skupinách odehrané čtyři zápasy a na čele tabulky střelkyň je zabydlená osmatřicetiletá polská hráčka Karolina Kudłacz-Glocová. Za čtyři zápasy dokázala nasázet už 31 gólů, což je o 4 góly více, než druhá Chloé Valentiniová z Mét.

Kudłacz-Glocová táhne německý SG BBM Bietigheim, který do této chvíle neztratil ani bod a vévodí společně s maďarským Győri ETO KC skupině A.

Rodačka z polského města Wąbrzeźno vstoupila do velké házené už v roce 2002, když začala nastupovat za A tým AZS-AWFiS Gdańsk. Zde vydržela do roku 2006 a následně zamířila do Bundesligy, kdy se na dlouhá léta upsala HC Leipzigu. Po dlouhých 11 sezónách v Leipzigu vyslyšela vábení jiného německého týmu a v roce 2017 přestoupila do SG BBM Bietigheim. V Bietigheimu patří mezi klíčové hráčky trenéra Jakoba Vestergaarda.

Karolina Kudłacz-Glocová už ukončila své působení v polské reprezentaci, za kterou hrála od roku 2004 do roku 2021. Za Polsko odehrála 193 zápasů a nasázela neuvěřitelných 962 dólů.

                                                                                                                                                                                                                                                                              autor: Mirek Dušek