České týmy hrají o semifinále CHL

2023. 12. 12. 09:10    
Čas čtení: 2 minuta
CHL

12.12. 2023 – Den D je tady. Vítkovická Ridera a pardubické Dynamo dnes čekají odvety čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů a oba týmy musí otáčet nepříznivý stav po prvních zápasech. Opticky příznivější situaci mají Vítkovice, které potřebují stáhnout pouze jednogólové manko, navíc před  vlastním publikem. Pardubice budou otáčet dvougólový deficit na ledě finské Lukko Raumy. 

Před týdnem se hokejisté ostravského klubu postavili švýcarskému Rapperswilu a odehráli zajímavé utkání, do kterého vstoupili skvěle. Už po necelých dvou minutách otevřel skóre Marcel Barinka. Nicméně divoké utkání v hodně otevřeném stylu, plné šancí a zvratů domácí otočili a o do Ostravy si vezou vedení 2:1. Vítkovičtí mohou čerpat inspiraci ze zápasu základní fáze soutěže, kdy doma Rapperswil porazili 4:1. Přímý přenos odvety startuje dnes v 17:45 na Sport1.

Pardubičtí odehráli první zápas na svém ledě a začátek naopak absolutně nezvládli. Lukko trestalo chyby i vlažný nástup Pardubic a relativně rychle se dostalo do třígólového vedení. Hokejisté Pardubic dokázali výkon zlepšit, i tak se nakonec museli smířit s prohrou 4:6. Dnes je čeká velmi složitý úkol na ledě soupeře. Jejich snažení můžete sledovat v přímém přenosu od 17:30 na Sport2.

                                                                                                                                                                                                                                                   redakce/onv/