Fernando Santos má za sebou premiéru na lavičce Beşiktaşe

2024. 01. 10. 09:29    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

10. 1. 2024 – Beşiktaş již potřetí v tomto ročníku sáhl ke změně trenéra. Devětašedesátiletý Santos na lavičce Beşiktaşe nahradil „atomového mravence“ Rizu Çalimbaye, který ve funkci vydržel pouhých sedm zápasů.

Turecký velkoklub obecně nezažívá zrovna vydařenou sezónu. V Süper Lig se doposud pohyboval kolem šestého místa a ztráta na vedoucí Fenerbahçe SK – Galatasaray SK je propastná. Zároveň pro Beşiktaş skončilo také působení na evropské scéně. V základní skupině Konferenční ligy ze šesti zápasů získal pouhé čtyři body a skončil na třetím nepostupovém místě.

Fernando Santos naposledy vedl polskou reprezentaci, u které kvůli nevýrazným výsledkům předčasně skončil. V minulosti trénoval také reprezentace Portugalska či Řecka.

Na klubovou úroveň se zkušený stratég vrací po neskutečných 14 letech. Posledním klubovým angažmá byl řecký PAOK mezi roky 2007 a 2010.

Ačkoliv Santos moc času na rozkoukání neměl, premiéra na lavičce v turecké nejvyšší fotbalové soutěži vyšla skvěle. Beşiktaş porazil Rizespor vysoko 4:0 a vypadá to, že léčba Santosem by mohla zafungovat.

autor: Mirek Dušek