Hokejové Vítkovice se ve Švédsku pokusí o zázrak

2024. 01. 15. 20:10    
Čas čtení: 2 minuta
CHL

15.1. 2024 – Po úvodním šoku a drtivém nástupu finalisty švédské SHL v prvním utkání se hokejisté Vítkovic postavili na nohy a dvěma slepenými góly uchopili zápas do svých rukou. Švédskému týmu se vyrovnali tím, že použili jeho nejsilnější stránky. Skvěle bruslili, zodpovědně bránili a vše nasvědčovalo tomu, že kvalitní výkony Ridery z celé sezony CHL budou pokračovat i v klíčovém utkání semifinále. Až do osudné chyby, kdy se Skelleftea prosadila ve vlastním oslabení…

Na daleký sever Švédska se hokejisté Vítkovic vydali s dvougólovým mankem po prohře 2:4 v prvním utkání s vidinou pokusit se o malý sportovní zázrak. Hokejový tým z města Skelleftea je zdejší chloubou. Od roku 2011 se hned osmkrát probojoval do finále SHL a dvakrát získal slavnou Le Matovu trofej. Klubové logo je ostatně prvním fragmentem výzdoby příletové haly místního malého útulného letiště a žlutočerné dresy jsou nedílnou součástí mnohých výloh v centru šestatřicetitisícového města.

Místní svému týmu věří a AIK se po stříbrné medaili z minulé sezóny neohroženě žene za dalším úspěchem. Po sérii vítězství se tým Roberta Ohlssona posunul už na třetí místo tabulky jen šest bodů za první Farjestad a v posledních čtyřech ligových zápasech nasázel svým rivalům hned sedmnáct gólů.

Postup do finále CHL bere Skelleftea jako povinnost. Dle samotných hráčů Skelleftea se jim výkon z Ostravy nezamlouval a doma chtějí být mnohem lepší. Jak se ale říká, naděje umírá poslední. A někdy ani nezemře.

                                                                                                                                                                                                                                                                   Ondřej Voršilka