Győri chce po delší odmlce zase vyhrát Ligy mistryň

2024. 01. 22. 13:10    
Čas čtení: 2 minuta

Getty Images

22.1. 2024 – Maďarský tým v letošním ročníku Ligy mistryň vypadá velmi dobře. Po 11 odehraných zápasech mají jedenáct výher a se ziskem 22 bodů jsou na čele skupina A se šesti bodovým náskokem na druhé Odense.  

Před touto sezónou Győri angažovalo trenéra Ulrika Kirkelyho a jak se zdá, byla to trefa do černého.  Dánský trenér, který sází na týmového ducha a na fyzicky náročnou házenou, chce být úspěšný hned od začátku svého angažmá.

Už je to poměrně dlouho, co sedmnácti násobný maďarský mistr vyhrál Ligu mistryň. Naposledy to bylo v roce 2019. Následný ročník byl zrušení kvůli pandemii COVID a od té doby převzal otěže v této prestižní soutěži norský Kristiansand, který vyhrál tři poslední ročníky.

Obrovskou výhodou tradičního celku je jeho šíře kádru a vyrovnanost hráček. Tak například hned 7 házenkářek dalo v letošním ročníku Ligy mistryň 30 a více branek. Navíc v Győri je obrovská kvalita i mezi třemi tyčemi: Toftová, Solberg-Oesthasselová a Duijndamová jsou oporami nejen v Győri, ale také v reprezentacích.

Podaří se jim letos vybojovat šestý titul v Lize mistryň? Na odpověď na tuto otázku si ještě pár měsíců musíme počkat, ale jejich šance na vítězství je velmi vysoká.

                                                                                                                                                                                                                                                                               autor: Mirek Dušek