Španělsko je na nohou, je tady semifinále Copa del Rey

2024. 02. 06. 12:26    
Čas čtení: 2 minuta

6. 2. 2024 – Po šokujícím vyřazení Realu Madrid již v osmifinále a výpadku Barcelony ve čtvrtfinálové fázi se o Královský pohár poperou relativně neokoukaní rivalové. Do semifinále se zaslouženě tento rok probojovali Mallorca, Real Sociedad, Athletic Bilbao a Atlético Madrid. 

Zatímco poslední dva jmenovaní patří mezi čtyři nejúspěšnější kluby v historii poháru, Mallorca a Real Sociedad mají listinu úspěchů zatím relativně krátkou. Ostrované z Mallorky se zatím radovali z úspěchu v Copa del Rey jednou. Bylo to v roce 2003, kdy ve čtvrtfinále senzačně vyřadili Real Madrid po výsledcích 1:1 a 4:0, v semifinále po těžkém boji ve dvou zápasech o gól přetlačili La Coruňu, aby ve finále už celkem v poklidu přehráli Recreativo Huelva 3:0.

Real Sociedad se radoval v poháru již dvakrát. Bylo to v letech 1987 a pak nedávno v roce 2020, kdy finále s Bilbaem rozhodl jediným gólem z penalty Oyarzabal.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří naopak ostřílení pohároví matadoři z Bilbaa a Atlética Madrid. Bilbao je s třiadvaceti triumfy v historickém žebříčku druhé za Barcelonou, Atlético je s deseti trofejemi čtvrté.

První zápasy semifinále Copa del Rey sledujte již tento týden na Sport1. 

6.2. 21:00 Mallorca – Real Sociedad

7.2. 21:30 Atlético Madrid – Athletic Bilbao

                                                                                                                                                                                                                                                                      redakce/onv/