Víkend na Sport1/Sport2 patří ženské házené

2024. 02. 08. 08:45    
Čas čtení: 2 minuta

foto: Getty Images

8. 2. 2024 – Nadcházející víkend na našich sportovních stanicích bude patřit té nejlepší klubové házené v ženské kategorii. Máme toho pro Vás hodně, mrkněte na program.

V sobotu budeme na Sport2 vysílat čtyři duely:

Od 16:00 přímý přenos Ligy mistryň FTC-Rail Cargo Hungaria – Kristiansand

  • Domácí jsou na šestém, posledním postupovém místě se ziskem 10 bodů a postup do další fáze soutěže ještě nemají jistý. Hráčky Kristiansandu jsou na místě čtvrtém po té, co v předchozích dvanácti utkáních získaly 13 bodů. Poslední vzájemný zápas vyhrály jednoznačně hráčky Kristiansandu, když doma přejely soupeřky 37:26.

Od 18:00 přímý přenos Ligy mistryň DVSC-Schaeffler – Győri ETO

  • Čeká nás maďarský souboj, ve kterém je jednoznačným favoritem Győr. Ten je se ziskem 22 bodů na čele skupiny A. Domácí jsou momentálně na místě šestém se ziskem 11 bodů. Nicméně Schaeffler může jít do zápasu s čistou hlavou, jelikož postup do další fáze už má jistý. Poslední vzájemný duel vyhrál Győr na domácí palubovce 25:23.

Od 20:00 přímý přenos Evropské ligy Mosonmagyaróvár – Sola

  • Souboj o čelo ve skupině D. Oba celky mají shodně 6 bodů a dělí se o první místo. Nicméně lepší výchozí pozici má Mosonmagyaróvár, který dokázal v Norsku vyhrát o čtyři góly 32:28.

Od 21:45 záznam Evropské ligy Bensheim/Auerbach – Nantes

  • Pokud chtějí domácí postoupit do další fáze, musí v tomto zápase favorita porazit. Německý tým má momentálně ze čtyř utkání 2 body a je na třetím nepostupovém místě. Nantes ve čtyřech utkáních získal bodů pět a patří mu druhé místo. Francouzskému celku stačí remíza k tomu, aby si zajistil postup. Nantes doma vyhrál nad Bensheim/Auerbach jednoznačně 39:27.

V neděli se můžete těšit na Sport1 na další čtyři utkání:

Od 14:00 přímý přenos Ligy mistryň Ikast – Metz

  • Toto utkání můžeme označit jako šlágr kola. Domácí Ikast je na místě třetím se ziskem 17 bodů. Méty skupině B vévodí s 20 body získanými ve dvanácti utkáních. Nicméně utkání ve Francii pro Méty nedopadlo dobře a po strhující podívané doma prohrály s Ikastem 36:39

Od 16:00 přímý přenos Ligy mistryň CSM Bucuresti – Bietigheim

  • Oba celky mohou hrát s vědomím, že mají postup do další fáze soutěže zajištěn. CSM je na třetí příčce se ziskem 15 bodů a i nadále mají šanci, že postoupí ze druhého místa přímo do čtvrtfinále. Bietigheim je momentálně na pátem místě pátém se ziskem 12 bodů. V zápase na německé půdě se z výhry radoval Bietigheim 26:24.

Od 18:00 přímý přenos Ligy mistryň Brest – Sävehof

  • Domácí do tohoto utkání vstupují jako jednoznačný favorit. Momentálně je Brest na čtvrté příčce ve skupině A se ziskem 14 bodů. To Savehof z dvanácti odehraných zápasů nezískal ani bod a je na posledním místě. Ve Švédsku Savehof prohrál s Brestem 20:25.

Od 19:45 záznam Evropské ligy Podravka – Vác

  • Zde se očekává velmi vyrovnané utkání. Podravka je momentálně na druhém místě se ziskem 5 bodů. Vác je třetí se ziskem 3 bodů. Ani jeden z týmů nemá jistý postup a musí o něj tvrdě bojovat. Navíc v úvodním vzájemném zápase na půdě Váci se zrodila remíza 28:28.

Těšíme se na vaší diváckou účast.

autor: Mirek Dušek