Švýcarská liga rok od roku zvyšuje svou kvalitu

2024. 01. 20. 09:21    
Čas čtení: 2 minuta
NL

20.1. 2024 – Švýcarům pomáhá nejen vlastní důslednost, systematičnost, ale také to, že jejich soutěž je protkána těmi nejlepšími vlivy. Valtteri Filppula je členem Triple Gold Clubu, jelikož vyhrál světový šampionát, olympijské zlato a Stanley Cup. Roman Červenka je mistrem světa a mnohonásobným kapitánem českého nároďáku. Andres Ambuhl nastoupil na sedmnácti po sobě jdoucích světových šampionátech. A Mike Crawford? Ten dovedl slavné Colorado k vítězství v NHL. Co je všechny spojuje? Působí ve Švýcarsku. Mají mu co nabídnout…a ono jim.

Reprezentace země helvétského kříže získala během poslední dekády dvakrát stříbro na světovém šampionátu a tamní nejvyšší soutěž si již dávno vydobyla pozici jedné z nejlepších lig na světě. V týmech, jako jsou Davos, Zurrich, Bern či Lugano, působí špičkoví hráči světové úrovně a z českých hokejistů mohou fanoušci evidovat například reprezentanty Jana Kováře v dresu Zugu, Romana Červenku v Rapperswilu či Šimona Hrubce v ZSC Lions.

Švýcarská liga má oproti ostatním soutěžím navíc jeden výrazný trumf. Nadstandardní zájem fanoušků. NL patří dlouhodobě k nejnavštěvovanějším soutěžím. V roce 2018 uzmula s průměrnou návštěvností 6949 diváků na zápas primát KHL a na zápasy Bernu chodí pravidelně přes 16 tisíc lidí.

Základní část se pomalu blíží k závěru a diváci stanic Sport1 a Sport2 tak mohou sledovat špičkové zápasy v bojích o Play-off.

                                                                                                                                                                                                                                                                            Ondřej Voršilka