Al Hilal se veze na vítězné vlně

2024. 03. 15. 00:31    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

15. 3. 2024 – I přesto, že se hned z kraje svého angažmá zranila Al Hilalu megastar jménem Neymar, kterou klub získal za 90 miliónů EUR z PSG, na výsledky to nemělo žádný vliv. Portugalský trenér Jorge Jesus vybudoval, jak se zdá, skvěle fungující tým, který tahá za jeden provaz.

V letošní sezóně jeho tým ani jednou neprohrál a to válčí hned na třech frontách zároveň. V domácí lize je po 23 odehraných zápasech na prvním místě se ziskem 65 bodů (21 výher, 2 remízy). Jeho současný náskok na druhý Al Nassr jen 12 bodů!

V AFC Champions League (Asijská Liga mistrů) Al Hilal vyhrál svoji skupinu s bilancí pěti výher a jednou remízou. V osmifinále dokázal vyřadit po dvou výhrách iránský Sepahan (3:1, 3:1). Klub z Rijádu dokázal bez větších problémů přejít i přes čtvrtfinále, kde dvakrát porazil konkurenta z domácí ligy Al Ittihad (2:0, 2:0).

V domácím poháru Al Hilal odehrál doposud 3 zápasy a hádáte správně, vše vyhrál. Naposledy ve čtvrtfinále porazil doma Al Taawon 3:0.

Směrem dopředu táhne Al Hilal zejména Aleksandar Mitrović, který má formu jako hrom. Nastoupil do 33 soutěžních utkání, ve kterých nasázel 31 branek a k tomu si připsal 8 asistencí.

Na to, jak Al Hilal zvládne další svůj zápas, ve kterém doma přivítá Damac FC, se můžeme společně podívat již tuto sobotu od 20:00 na Sport1. Těšíme se na Vaší diváckou přízeň.

autor: Mirek Dušek