Icardi vs Džeko! Kdo je v Süper Lig nejgólovější?

2024. 04. 08. 10:05    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

8. 4. 2024 – Aktuálně máme v Süper Lig odehraných 31 zápasů, ve kterých o dramatické momenty a hlavně o hezké branky, nebylo nouze. Jak aktuálně vypadá tabulka střelců sedm kol před koncem soutěže?

4. místo: Mame Thiam, který hraje za předposlední Pendikspor, má aktuálně odehraných 30 ligových zápasů, ve kterých se trefil 14×  a k tomu přidal 7 asistencí. Ze 14 gólů dal Thiam hned pět z pokutového kopu.

3. místo: Rey Manaj táhne ofenzivu Sivassporu, který se momentálně nachází na 10. místě. Ve 26 zápasech dal 16 branek a z toho tři přišly po úspěšně proměněné penaltě.

2. místo: Mauro Icardi je jasnou střeleckou hvězdou vedoucího Galatasaraye. Nastoupil do 27 zápasů, v nichž nasázel úctyhodných 18 branek a dokonce má i 8 asistencí. Icardi se z pokutového kopu prosadit hned šestkrát.

1. místo: Edin Džeko z Fenerbahce potvrzuje svoji extratřídu i v turecké Süper Lig. Rodák ze Sarajeva má odehraných 30 ligových zápasů, ve kterých skóroval hned 19× a k tomu navíc přidal 5 asistencí. Z pokutového kopu se Džeko prosadil jednou. Aneb věk je jenom číslo.

autor: Mirek Dušek