Čeká nás šlágr 28. kola Saudi Professional League

2024. 04. 15. 09:39    
Čas čtení: 2 minuta

15. 4. 2024 -V pátek 19.4 nás čeká velký zápas v rámci Saudi Professional League. Třetí Al-Ahli přivítá na domácím stadionu vedoucí Al-Hilal.

Al-Hilal je fenomén letošní sezóny. V žádném soutěžním zápase napříč soutěžemi ještě neprohrál a v domácí lize míří bez větších problémů za svým již devatenáctým titulem. Vzhledem k tomu, že do konce sezóny zbývá odehrát 7 zápasů a jeho aktuální náskok je na druhý Al-Nassr 12 bodů, tak už asi nikdo nepochybuje o tom, kdo titul získá.

To Al-Ahli drží důležitou třetí příčku, která jako poslední zaručuje účast pro příští ročník v asijské Lize mistrů. Nicméně ještě nemají nic jistého, jelikož do prestižní soutěže se chce dostat také Al-Ittihad a Al-Taawon, kteří mají shodně o 5 bodů méně než Al-Ahli.

Domácí by tak proti Al-Hilal potřebovali bodovat, ale to nebude vůbec jednoduché.  V posledních pěti ligových zápasech je nedokázali porazit a z toho hned třikrát prohráli. Vůbec v tom posledním vzájemném střetnutí prohráli na půdě soupeře v rámci 11. kola 3:1 (1´Milinkovič-Savič, 37´Mitrovič, 84´Ibanez (vl) – 58´Saint-Maximin).  Navíc ani jejich současná forma nebudí příliš velký respekt, když z posledních čtyř ligových zápasů vyhráli pouze jediný.

Ať už utkání dopadne jakkoliv, tak už teď je jasné, že nás čeká zajímavé utkání, ve kterém by o dramatické momenty nemělo být nouze.

Zápas vám nabídneme v přímém přenosu na stanici Sport 1. Těšíme se na vaší diváckou přízeň.

                                                                                                                                                                                                                                                                                      Mirek Dušek