Çağlar Söyüncü se vrátí zpět do Atética Madrid

2024. 05. 04. 08:00    
Čas čtení: < 1 minuta

Getty Images

4. 5. 2024 – Turecký obránce Çağlar Söyüncü dokončí své hostování ve Fenerbahçe a vrátí se do Atlética Madrid. Během svého působení v istanbulském klubu Söyüncü nepřesvědčil vedení o svých kvalitách, což vedlo k rozhodnutí neprodloužit jeho hostování.

Söyüncü se připojil k Fenerbahçe v naději, že získá pravidelný herní čas a obnoví formu, která ho v minulosti proslavila například i v anglické Premier League. Nicméně jeho výkony v Süper Lig byly nekonzistentní a i přes jeho úsilí a bohaté zkušenosti se obránce nedokázal prosadit jako klíčový hráč.

Çağlar Söyüncü, narozený v roce 1996 v İzmitu (Turecko), začínal svou profesionální kariéru v tureckém Altınordu. Následně se v roce 2016 přesunul do německého Freiburgu. Jeho výkony v Bundeslize přitáhly pozornost Leicester City, kde podepsal v roce 2018 smlouvu a stal se důležitým členem A týmu. V Leicesteru se Söyüncü proslavil zejména svou schopností číst hru, což mu pomohlo získat obdiv fanoušků i odborníků. Po vypršení smlouvy v Leicesteru v červenci roku 2023 odešel zadarmo do Atlética Madrid. Zde se ale v nabité konkurenci prosadit nedokázal.

Po konci této sezóny se Söyüncü vrátí do Atlética Madrid, kde bude znovu usilovat o získání svého místa v prvním týmu.

                                                                                                                                                                                            Mirek Dušek