Parma a Como mají jistotu! Mohou se těšit na Serii A

2024. 05. 11. 08:07    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

11. 5. 2024 – V nové sezóně Serie A, kterou budete moci sledovat exkluzivně na Sport1/Sport2, nebude o fotbalové drama nouze. Favoritů je vždy celá řada, ale opomenout bychom rozhodně neměli také nováčky přicházející ze Serie B. Dva týmy si zajistily postup.

Dlouhé noci plné oslav a fotbalových snů čekají Parmu a Como. První jmenovaný klub potvrdil svůj postup již dva zápasy před koncem sezóny po remíze 1:1 s Bari. Tento úspěch přišel po několika letech náročné obnovy, která následovala po finančním kolapsu a pádu do nižších soutěží. V této sezóně tým vedl k úspěchu trenér Fabio Pecchia a klíčoví hráči jako Dennis Man a Adrian Benedyczak, kteří se společně postarali 21 gólů.

Como, vedené bývalým španělským reprezentantem Cescem Fabregasem, si zajistilo druhé místo v tabulce a tím i přímý postup.  Přišel tak významný milník pro klub, který v minulých letech osciloval mezi nižšími patry soutěží v Itálii. Como se vrací do Serie A po 21 letech. Nicméně Fabregase v kolonce hlavního trenéra nenajdete. A to z prostého důvodu, nemá potřebnou trenérskou licenci UEFA. Funkce se tak do konce sezony 2023/24 ujal bývalý asistent trenéra národního týmu Walesu Osian Roberts, který nyní oficiálně působí jako trenér prvního týmu. Očekává se, že se Fabregas stane hlavním trenérem, jakmile získá potřebné oprávnění.

Venezia, Cremonese, Catanzaro, Palermo, Sampdoria a Brescia jsou týmy, které se mohou dostat do Serie A přes play-off.

autor: Mirek Dušek