Christos Kontis je novým trenérem Al Fayha

2024. 07. 13. 08:40    
Čas čtení: < 1 minuta

13. 7. 2024 – Fotbalový klub Al Fayha oznámil, že novým trenérem pro sezónu 2024/25 Saudi Pro League se stal řecký kouč Christos Kontis. Tento bývalý výborný obránce nahradil Vuka Rasovice, který dovedl tým na deváté místo v minulé sezóně. Kontis podepsal roční smlouvu. Do Rijádu dorazil v pondělí (8. 7. 2024), aby zahájil s týmem přípravy na novou sezónu.

Kontis začal svou trenérskou kariéru v roce 2011 jako asistent Ivana Jovanoviće v APOEL FC v Řecku. Později spolupracoval s Jovanovićem v UAE klubu Al Nasr, kde tým získal GCC Champions League, UAE President’s Cup a League Cup. Po návratu do Řecka působil jako asistent v Olympiakosu a v roce 2019 se stal hlavním trenérem Hatta v UAE. V roce 2021 se připojil k Panathinaikosu jako asistent a později dočasný trenér, kde pomohl týmu získat řecký pohár.

Kontisova kariéra jako trenéra je bohatá na zkušenosti a úspěchy, což slibuje dobré vyhlídky pro Al Fayha v nadcházející sezóně. Tým i fanoušci doufají, že pod jeho vedením dosáhnou lepších výsledků, než tomu bylo v posledních letech.

                                                                                                                                                                             autor: Mirek Dušek