Tomáš Mrkva má nového parťáka. Andreas Wolff se vrátil do THW Kiel

2024. 07. 19. 08:40    
Čas čtení: 2 minuta

Getty Images

19. 7. 2024 – THW Kiel, jeden z nejznámějších házenkářských klubů na světě, vítá navrátilce. Jednoho z nejlepších brankářů současnosti, Andrease Wolffa. Tento německý reprezentant se vrací do Kielu po působení v polském klubu Industria Kielce, kde strávil posledních pět let (2019-24).

Wolff je známý svou neochvějnou stabilitou a mimořádnými reflexy, které z něj dělají jednoho z nejrespektovanějších brankářů v mezinárodní házené. Jeho návrat do THW Kiel je pro fanoušky velkou událostí, protože klub v minulosti slavil mnoho úspěchů právě díky jeho vynikajícím výkonům.

„Andreas je velmi zkušený a kvalitní brankář, který přinese do našeho týmu potřebnou jistotu a stabilitu,“ řekl trenér THW Kiel Filip Jícha. „Jeho příchod posílí naši defenzivu a umožní nám lépe konkurovat nejlepším týmům v Evropě.“

Přechod Wolffa z Kielce do THW Kiel byl předmětem mnoha spekulací, ale nakonec se podařilo dosáhnout dohody, která byla pro obě strany výhodná. Wolffovo angažmá v Kielce bylo velmi úspěšné – pomohl týmu k několika titulům v polské lize i k výborným výkonům v Lize mistrů.

Wolff se do Kielu vrací s bohatými zkušenostmi nejen z polské ligy, ale i z mezinárodních soutěží, kde pravidelně čelil těm nejlepším hráčům světa. Jeho příchod je součástí širší strategie klubu, která zahrnuje posílení klíčových pozic a zajištění dlouhodobé konkurenceschopnosti na nejvyšší úrovni.

Fanoušci THW Kiel se již nemohou dočkat, až Wolffa uvidí zpět v akci v dresu svého milovaného klubu. Jeho návrat je nejen sportovním přínosem, ale také symbolem pokračování tradice kvalitní házené, kterou THW Kiel reprezentuje. Společně s Tomášem Mrkvou budou tvořit tandem, který má potenciál stát se jedním z nejlepších v Evropě.

                                                                                                                                                                                              autor: Mirek Dušek