Trenéři pro sezónu 2024/25 v Saudi PRO League

2024. 07. 31. 19:11    
Čas čtení: 2 minuta

31. 7. 2023 – Poté, co Al Wehda jmenovala Josefa Zinnbauera novým trenérem, mají nyní všechny kluby Saudi PRO League své hlavní trenéry pro sezónu 2024/25.

Ihned poté, co Al Hilal dokončil svou rekordní sezónu 2023/24 vítězstvím v RSL, nově korunovaní šampioni oznámili, že Jorge Jesus souhlasil s novou roční smlouvou. Jesus se tak znovu utká se svým krajanem a soupeřem zároveň, Luisem Castrem, jehož tým Al Nassr byl minulou sezónu největším vyzyvatelem Al Hilal, když skončil na druhém místě. U kormidla rovněž pro novou sezónu zůstává také Matthias Jaissle z Al Ahli, které v loňské sezóně obsadilo třetí příčku.

Mezi další trenéry, kteří zůstali na svých pozicích pro novou sezónu, patří legenda Liverpoolu Steven Gerrard v Al Ettifaq, Slaven Bilić v Al Fateh, Vitor Pereira v Al Shabab a Cosmin Contra v Damac.

Přesně polovina trenérů, kteří vstupují do této sezóny, je v lize nová. Laurent Blanc je jedním z nejvýznamnějších trenérů, přičemž bývalý trenér Francie a Paris Saint-Germain je novým mužem u kormidla šampionů Al Ittihad ze sezóny 2022/23.

Sabri Lamouchi byl začátkem července jmenován trenérem Al Riyadh. Bývalý trenér Pobřeží slonoviny, Rennes a Nottingham Forest nahradil Odaira Hellmanna.

Dalšími nováčky v RSL jsou bývalý trenér UAE Rodolfo Arruabarrena v Al Taawoun, který minulou sezónu skončil čtvrtý pod vedením Periclese Chamuscy, Řek Christos Kontis v Al Fayha po odchodu Vuka Rasoviće a Stjepan Tomas v Al Okhdood. Bývalý chorvatský reprezentant přebírá tým po Noureddinu Zekrim.

Tři nováčci v lize mají na lavici Michela v Al Qadsiah, Paula Duarteho v Al Kholood a Alvara Pacheca v Al Orobah.

Z 16 evropských trenérů v lize pro sezónu 2024/25 pochází hned pět z Portugalska: Jesus, Castro, Pereira, Duarte a Pacheco. A vzhledem k tomu, že oba nejlepší kluby minulou sezónu vedli portugalští hlavní trenéři, zdá se to být recept na úspěch. Německo, Chorvatsko, Řecko a Francie jsou také dobře zastoupeny, každý dvěma trenéry!

autor: Mirek Dušek