Pro Florenziho sezóna skončila dříve, než vůbec začala

2024. 08. 03. 07:55    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

3. 8. 2024 – Alessandro Florenzi, obránce AC Milán, se znovu ocitl ve složité situaci kvůli zranění. Během přípravného zápasu proti Manchesteru City si poranil pravé koleno.

Lékařská vyšetření potvrdila poškození vazů a menisku, což si vyžádá artroskopickou operaci. Florenziho kariéra byla již v minulosti zatížena četnými zraněními, včetně přetržení vazů v levém koleni a dalších operací. Vzhledem k rozsahu aktuálního zranění pravděpodobně vynechá celou nadcházející sezónu.

AC Milán rychle zareagoval a přivedl Strahinja Pavloviće ze Salzburgu. Toto posílení má kompenzovat absenci zkušeného obránce, který má za sebou bohatou kariéru zahrnující působení v italské reprezentaci či kluby jako AS Řím, PSG a AC Milán.

Alessandro Florenzi, známý svou vytrvalostí a bojovností, začal svou kariéru v mládežnickém týmu AS Řím a postupně se propracoval do prvního týmu, kde se stal kapitánem. Jeho talent a vůdcovské schopnosti mu vynesly místo v italské reprezentaci, za kterou odehrál 49 zápasů a vstřelil 2 góly. Reprezentační kariéru již v roce 2022 ukončil.

Ačkoli měl Florenzi řadu vážných zranění, pokračoval v kariéře s odhodláním a neustále se vracel na hřiště. Jeho současné zranění však představuje další velkou výzvu, kterou bude muset překonat. Fanoušci AC Milán doufají, že se Florenzi po další operaci zotaví a bude schopen se vrátit na svou obvyklou výkonnostní úroveň.

autor: Mirek Dušek