Konec jedné velké éry. Al Faraj odchází z Al Hilal

2024. 08. 07. 06:16    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

7. 8. 2024 – Tento 34letý hráč strávil poslední dvě desetiletí v klubu z Rijádu. Nejprve prošel jejich mládežnickými týmy a v roce 2008 debutoval v seniorském týmu, zatímco v posledních letech vedl tým jako kapitán. Nyní končí.

Salman Al Faraj byl u většiny významných milníků Al Hilalu a zároveň nasbíral více trofejí než většina klubů dohromady. Získal rekordních osm titulů Saudi Pro League, pět triumfů v King’s Cup a dvě vítězství v AFC Champions League!

Je těžké si bez něj Al Hilal představit. Byl se zosobněním ducha klubu a jako kapitán se stal jeho hlavní tváří. Fotbalová realita si ovšem nevybírá. Jedna z nejzářivějších kapitol v 66leté historii klubu se uzavřela začátkem měsíce srpna, když Al Hilal potvrdil, že kapitán národního týmu Saúdské Arábie nebude pokračovat v sezóně 2024-25 v jeho barvách. Defakto obratem byl Al Faraj představen jako nejnovější posila ambiciózního týmu z First Division League, klubu NEOM.

Nyní se očekává, že přenese své bohaté zkušenosti a vůdčí schopnosti do nového prostředí. Jeho odchod z Al Hilalu je konec jedné významné kapitoly, ale zároveň je to začátek nové, v níž má šanci psát další úspěšné fotbalové příběhy ve své už tak bohaté kariéře.

autor: Mirek Dušek