Diaby je nejdražší posilou Saudi Pro League tohoto léta

2024. 08. 16. 08:00    
Čas čtení: 2 minuta

16. 8. 2024 – Moussa Diaby, francouzský křídelník, patří mezi nejvýznamnější fotbalisty, kteří se v létě 2024 připojili k Saudi Pro League. Diaby přestoupil z anglické Aston Villy do saúdskoarabského klubu Al-Ittihad za částku 60 milionů EUR, což z něj činí jednoho z nejdražších hráčů v historii této soutěže.

Moussa Diaby začal svou profesionální kariéru v Paris Saint-Germain, kde si rychle získal pověst jednoho z největších talentů francouzského fotbalu. Jeho rychlost, technika a schopnost skórovat ho brzy vynesly do základní sestavy PSG, ačkoli se musel potýkat s velkou konkurencí v podobě hráčů jako Neymar či Kylian Mbappé. Po úspěšné sezoně se v roce 2019 přestoupil do Bayeru Leverkusen za 15 milionů EUR, kde pokračoval ve svém vývoji a stal se jedním z klíčových hráčů týmu. V roce 2023 přestoupil za 55 milionů EUR do Aston Villy, kde se rovněž stal základním stavebním kamenem týmu. Zároveň na sebe přilákal pozornost dalších evropských klubů, ale nakonec zamířil do Saúdské Arábie.

Diabyho přestup do Al-Ittihad je součástí trendu, kdy saúdskoarabské kluby lákají hráče světové třídy, aby zvýšily prestiž a konkurenceschopnost tamější ligy. Tento přestup je důkazem toho, jak se Saudi Pro League stává čím dál atraktivnějším cílem pro hráče, kteří hledají nové výzvy a finanční zajištění. Diaby má ambici stát se klíčovým hráčem svého nového celku, který si od něj slibuje výrazné zlepšení útočné fáze a pomoc při snaze získat mistrovský titul.

Nicméně přestupové období v Saudi Pro League ještě nějaký ten týden trvat bude, tak třeba částku 60 miliónů EUR některý přestup překoná.

                                                                                                                                                                                         redakce/onv/