Kdo bude největším konkurentem Ronalda v Saudi Premier League?

2024. 08. 22. 10:28    
Čas čtení: 2 minuta

22. 8. 2024 – Začíná nám nový ročník Saudi PRO League a tak jako každoročně se hodně řeší, kdo se stane nejlepším střelcem soutěže. Jedním z největších favoritů na zisk této trofeje je slavný Cristiano Ronaldo (Al Nassr), o tom asi netřeba déle spekulovat. Ale kdo dál?

Aleksandar Mitrović – Al Hilal

Hvězda Al Hilalu musí být rozhodně mezi favority, vzhledem k jeho oslnivé premiérové sezóně z minulého roku. Srbský reprezentant vstřelil neuvěřitelných 28 gólů ve 28 zápasech a pomohl tak klubu z Rijádu získat titul. Mitrović by pravděpodobně přidal ještě několik dalších gólů, kdyby odehrál více zápasů.

Abderrazak Hamdallah – Al Shabab

Další útočník, kterého nelze z takového seznamu vynechat. Na rozdíl od Mitroviće je Maročan veteránem v RSL! Aktuálně je druhý v historické tabulce střelců se 129 góly. Minulou sezónu Hamdallah vstřelil 19 gólů ve 25 zápasech RSL za Al Ittihad a skončil tak na děleném třetím místě v závodě o nejlepšího střelce. Nicméně Hamdallah změnil před touto sezónou dres, když podepsal smlouvu s Al Shabab a tak se uvidí, jak mu to na nové adrese půjde.  K překonání Omara Al Somaha v historické tabulce by mu stačilo vstřelit 15 gólů, což by měl Hamdallah zvládnout.

Feras Al Buraikan – Al Ahli

Nejlepší střelec ze Saúdské Arábie v minulé sezóně se 17 góly zde rovněž nesmí chybět. Své schopnosti prokazuje už delší dobu, když v sezóně 2022/23 vstřelil 17 gólů ve 30 zápasech RSL a předtím téměř jeden gól každé dva zápasy. 24letý saúdskoarabský reprezentant je v nejlepší formě a s hvězdnou podporou v Al Ahli, kterou vede nejlepší nahrávač RSL v sezóně 2023/24 Riyad Mahrez, by mohl Al Buraikan ještě častěji předvádět svou typickou kytarovou oslavu.

Pierre-Emerick Aubameyang – Al Qadsiah

Jediný útočník z této čtveřice, který dosud neochutnal saúdskoarabskou nejvyšší soutěž. Avšak vzhledem k jeho úspěchům je jisté, že se bude chtít stát nejlepším střelcem pro sezónu 2024/25. Aubameyang dával góly prakticky všude, kde působil: od Saint Etienne přes Borussii Dortmund, Arsenal, Barcelonu, Chelsea až po Olympique de Marseille. Vzhledem k intenzitě letních nákupů Al Qadsiah bude Aubameyang jméno, které bude stát za pozornost.

                                                                                                                                                                                              autor: Mirek Dušek