Williams je jako tým mrtvý, Claire coby šéfka je chybou

2018. 07. 13. 18:43    
Čas čtení: < 1 minuta

13. 7. 2018 – Williams je jako tým mrtvý, prohlásil Jacques Villeneuve, který právě s touto stájí získal v roce 1997 titul. Velkou chybou podle něj bylo, že Frank Williams předal řízení týmu dceři Claire, místo toho, aby týmu šéfoval její bratr Jonathan.

Williams jde od počátku hybridní éry v roce 2014 postupně dolů. Zatímco před čtyřmi lety se uměl kvalifikovat do první řady a dojíždět na stupních vítězů, přes dvě třetí místa v Poháru konstruktérů předloni spadl na páté, kde byl i vloni a letos je poslední. Týmu nepomohl ani příchod Paddyho Lowea, který odešel od mistrů světa Mercedes.

Williams je také kritizován za to, že piloty vybírá podle toho, kolik přinesou sponzorských peněz. Strollův týmový kolega Sergej Sirotkin ještě jako jediný pilot ve startovním poli nezískal mistrovský bod.

Na dotaz, zda vidí šanci na zlepšení, Jacques Villeneuve, který funguje jako poradce pro Sky Sports, odpověděl:

„Ne, tým je mrtvý. Nevidím nic, co by… Zkrátka tam není žádný management.“

To, že před lety pověřil Frank Williams, který s ohledem na svůj věk a zdravotní stav jezdí na závody jen zřídka, řízením týmu Claire, má Villeneuve za velkou chybu.

„Tenkrát byly dvě možnosti. A oni si vybrali Claire místo Jonathana. Obrovská chyba. Stačí se podívat, kde tým je dneska. U takových věcí je potřeba se podívat na špičku pyramidy. Ryba sbrní od hlavy. Jsou úplně zaslepení a nechápu vážnost situace. Je potřeba si přiznat, že jste to podělali. Opravdu nevidím způsob, jak se z tohohle dostanou.“

Jmenování Clair do role týmu zhoršilo pak její vztah s bratrem Jonathanem, který její upřednostnění nenesl lehce.


autor: gpf1.cz