Probudí se spící obr na Laziu?

2024. 08. 28. 19:54    
Čas čtení: 2 minuta

Getty Images

28. 8. 2024 – Zápas třetího kola italské Serie A mezi Lazio Řím a AC Milán, slibuje napínavou podívanou a vyhecovaný zápas.

Lazio, vedené trenérem Marco Baronim, vstupuje do zápasu po smíšených výsledcích v úvodních kolech sezóny, kdy zaznamenali vítězství doma nad Venezií, ale prohráli po ne úplně ideálním výkonu v Udinese. Aktuálně se nacházejí na devátém místě tabulky se třemi body.

Na druhé straně AC Milán, pod taktovkou Paula Fonseci, také nezačal sezónu ideálně, když po remíze doma s Turínem, podlehl v Parmě 2:1! Milánští se momentálně pohybují až na 14. místě tabulky, což je daleko za očekáváním týmu, který si loni zajistil místo v Lize mistrů.

Historická bilance mezi těmito dvěma týmy hraje ve prospěch AC Milán, který vyhrál 31 z celkových 63 vzájemných zápasů, zatímco Lazio zvítězilo jen ve 12 případech. V posledních sezónách navíc Lazio na Milán často nestačilo, přičemž Milán vyhrál šest z posledních sedmi vzájemných utkání. Navíc AC při poslední návštěvě Stadia Olympica v zápase s Laziem bral 3 body po výhře 1:0, kterou jim zajistil v 88 minutě Okafor.

Předpokládá se, že Lazio bude hrát v ofenzivním rozestavení 4-3-3, s Castellanosem na čele útoku, podpořeným Zaccagnim a Isaksenem. AC Milán by měl nastoupit s rozestavením 4-2-3-1 přičemž hlavními útočnými zbraněmi budou zejména Okafor, Leão a Pulisic.

Co se týče predikcí, utkání by mohlo být vyrovnané. Ačkoliv Milán má lepší historickou bilanci, současná forma a domácí výhoda by mohly hrát ve prospěch Lazia.

Utkání se odehraje 31. srpna 2024 ve 20:45 a v přímém přenosu ho budeme vysílat na Sport 2.

                                                                                                                                                                                     autor: Mirek Dušek