Nová sezóna Ligy národů UEFA je tady!

2024. 09. 03. 11:41    
Čas čtení: 2 minuta

3. 9. 2024 – Soutěž přináší další várku atraktivních soubojů mezi evropskými reprezentačními týmy. Celky jsou rozděleny do čtyř lig (A, B, C a D) podle jejich výkonnosti. Obhájcem titulu je Španělsko, které loni zvítězilo nad Chorvatskem po penaltovém rozstřelu a stalo se tak novým šampionem.

Česká republika bude letos soutěžit v Lize B, konkrétně ve skupině 1, kde se utká s Ukrajinou, Albánií a Gruzií. Pro český tým jde o velkou výzvu, protože jejich cílem je postoupit zpět do elitní Ligy A.

Slovensko se představí v Lize C, ve skupině 1, kde se utká se Švédskem, Ázerbájdžánem a Estonskem. Slovenský tým, který v minulosti hrál ve vyšší lize, se bude snažit uplatnit svou kvalitu a zkušenosti, aby postoupil zpět do Ligy B.

Od svého prvního ročníku v roce 2018, kdy Portugalsko zvítězilo nad Nizozemskem, si Liga národů získala pevné místo v kalendáři fotbalových fanoušků. Přináší nejen možnost boje o prestiž, ale také šanci pro týmy kvalifikovat se dodatečně na Mistrovství Evropy. V roce 2025 se finále opět odehraje mezi vítězi skupin Ligy A, kde se rozhodne o novém šampionovi.

Pořádnou porci zápasů z Ligy národů vám opět přineseme na obrazovkách Sport 1 a Sport 2, kde můžete sledovat své oblíbené týmy v akci!

                                                                                                                                                                                             autor: Mirek Dušek