Pioli má za sebou úspěšnou premiéru na lavičce Al Nassr

2024. 09. 21. 20:26    
Čas čtení: < 1 minuta

21. 9. 2024 – Pioli byl ve středu (18.9) potvrzen jako nástupce Luise Castra, který v úterý opustil klub z Rijádu. Pioli, který dosud nikdy netrénoval mimo svou rodnou zemi, vedl v minulosti několik klubů v Serii A, včetně Palerma, Bologni, Lazia, Interu Milán, Fiorentiny či AC Milán.

Naposledy vedl AC Milán, kde během téměř pětiletého působení od roku 2019 dovedl tým k titulu Serie A v sezóně 2021/22 – prvnímu Scudettu pro AC Milán od roku 2011. Pioli opustil klub ze San Sira v květnu poté, co tým skončil na druhém místě v lize, ovšem se ztrátou 19 bodů na městského rivala Inter Milán.

Pioli přebíral Al Nassr po třech odehraných kolech v Roshn Saudi League 2024/25 na sedmém místě s jedním vítězstvím a dvěma remízami. Tým z hlavního města, který loni pod vedením Castra skončil druhý, se ve čtvrtém kole vydal do Dammamu na zápas proti Al Ettifaq. Tým Stevena Gerrarda byl třetí s třemi výhrami ze tří zápasů. Pioliho tak čekala nelehká premiéra.

Hráči Al Nassr svého nového manažera potěšili. Al Nassr porazil Al Ettifaq jednoznačně 3:0. Cristiano Ronaldo otevřel scóre ve 33 minutě, když proměnil penaltu. Další dva góly padli ve druhém poločase. V 56 minutě dal gól na 2:0 Al Najdi a v 70 minutě pečetil konečný stav utkání Talisca.  Zdá se tak, že příchod Pioliho přinesl pozitivní impulz do týmu z Rijádu.

autor: Mirek Dušek