Pioli má za sebou úspěšnou premiéru na lavičce Al Nassru

2024. 09. 23. 20:31    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

23. 9. 2024 – Stefano Pioli byl minulý týden ve středu potvrzen jako nástupce Luise Castra na lavičce jednoho z největších klubu v Saudi Pro League.

Italský kouč, který dosud nikdy netrénoval mimo svou rodnou zemi, vedl v minulosti několik klubů v Serii A, včetně Palerma, Bologni, Lazia, Interu Milán, Fiorentiny či AC Milán.

Naposledy měl na starost AC Milán a během téměř pětiletého působení od roku 2019 dovedl tým k titulu Serie A v sezóně 2021/22 – prvnímu Scudettu pro AC Milán od roku 2011. Nakonec Pioli opustil klub v květnu letošního roku po té, co tým skončil na druhém místě, ovšem s neakceptovatelnou ztrátou 19 bodů na městského rivala Inter Milán.

Nyní na pozdim Pioli přebíral Al Nassr po třech odehraných kolech na sedmém místě s jedním vítězstvím a dvěma remízami. Tým z hlavního města, který loni pod vedením Castra skončil taktéž druhý, se ve čtvrtém kole vydal do Dammamu na zápas proti Al Ettifaqu. Mužstvo Stevena Gerrarda bylo třetí s třemi výhrami ze tří zápasů. Pioliho tak čekala nelehká premiéra.

Nicméně hráči Al Nassru svého nového manažera nad míru potěšili. Porazili Al Ettifaq jednoznačně 3:0 a skóre neotevřel nikdo jiný než Cristiano Ronaldo 33. minutě úspěšným penaltovým zásahem. Další dva góly padly ve druhém poločase. V 56. minutě zvýšil na 2:0 Al Najdi a v 70. minutě pečetil konečný stav utkání Talisca. Zdá se tak, že příchod Pioliho přinesl pozitivní impulz do týmu z Rijádu a třeba také recept na zisk vytouženého titulu.

autor: Mirek Dušek