Mistr světa Varane ukončil fotbalovou kariéru

2024. 09. 26. 22:04    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

27. 9. 2024 – Jednatřicetiletý Raphaël Varane, jeden z nejlepších středních obránců své generace, ukončil svou bohatou fotbalovou kariéru.

Varane začal svou profesionální dráhu v RC Lens. Následně se stal klíčovým hráčem Realu Madrid, kde strávil deset let plné úspěchů. Za „Los Blancos“  odehrál více než 350 zápasů a získal: čtyři tituly v Lize mistrů UEFA, čtyři na Mistrovství světa klubů FIFA, tři domácí ligové tituly, tři Superpoháry UEFA, tři Supercopy de España a jeden titul CopadelRey.

V roce 2021 se připojil k Manchesteru United, kde pokračoval v solidních výkonech, ale po bezmála třech letech se rozhodl přesunout do italského klubu Como, kde plánoval klidnější závěr kariéry. Nicméně v klubu, který vede jeho kamarád Cesc Fabregas, kvůli zranění kolena odehrál pouze jeden zápas. Varane oznámil, že v Comu zůstane, ale již ne jako hráč.

„Říká se, že všechno dobré musí jednou skončit. S obrovskou hrdostí a pocitem naplnění oznamuji svůj odchod ze hry, kterou všichni milujeme,“ uvedl hráč na svém Instagramu.

Za francouzskou reprezentaci odehrál 93 zápasů a vstřelil pět gólů. Celkem odehrál 18 zápasů na mistrovství světa, což ho řadí na 3 místo v historii Francie.  Více zápasů má pouze Hugo Lloris a Antoine Griezmann. Se svými parťáky z francouzské reprezentace vyhrál MS v roce 2018 konané v Rusku.

autor: Mirek Dušek