Po Lize národů se vrací na obrazovky Serie A

2024. 10. 17. 11:28    
Čas čtení: < 1 minuta

17. 10. 2024 – Na vrcholku tabulky se po sedmi kolech usadila SSC Neapol, která pod vedením trenéra Antonia Conteho získala doposud 16 bodů. Druhé místo zaujímá Inter Milán se 14 body. V těsném závěsu za touto dvojicí se drží hned tři týmy, které mají po 13 bodech: Juventus, Lazio a překvapení letošního ročníku Udinese.

Na opačném pólu tabulky se nacházejí týmy Venezia a Monza, oba s pouhými 4 body. Dobře na tom není ani FC Janov a Lecce, které mají o jeden bod více, než předchozí zmíněná dvojice.

Osmé kolo přinese několik zajímavých soubojů. Mezi největší taháky můžeme zařadit duel mezi Juventusem a SS Lazio, kde se potkávají sousedé v tabulce. Další velký zápas nabídne souboj AS Řím s Interem Milán, což bude důležitý test pro oba celky. Neapol čeká zápas na půdě letos dobře hrajícímu Empoli, kde to svěřenci Antonia Conteho nebudou mít vůbec jednoduché.

Nejlepším střelcem dosavadního ročníku je Marcus Thuram z Interu Milán, který má na kontě 7 branek. Hned za ním je Mateo Retegui z Atalanty s 6 góly.

Osmé kolo Serie A je před námi a vy můžete sledovat podstatnou část zápasů v přímém přenosu na Sport 1 a Sport 2! Těšíme se na vaší diváckou přízeň

                                                                                                                                                                                 autor: Mirek Dušek