Americký fotbal nastupuje v plné síle. Vedle NFL zařazují stanice Sport1 a Sport2 také univerzitní ligu NCAA

2019. 07. 22. 15:02    
Čas čtení: 3 minuta
NFL

22. 7. 2019Stanice Sport1 a Sport2 věnují prostor stále populárnějšímu americkému fotbalu už řadu let. Díky erudovaným komentátorům, kteří dokáží přiblížit divákovi tento u nás stále ještě nepříliš rozšířený sport velmi zábavnou formou, se popularita přímých přenosů z NFL rok od roku zvyšuje. A jelikož je pro nás divácký zájem klíčový, zařazujeme od sezóny 2019 do programu našich stanic nově také zápasy velmi oblíbené univerzitní ligy NCAA.

NFL patří mezi hlavní akvizice stanic Sport1 a Sport2 již od roku 2010. Od té doby mohli diváci zažít během našich přenosů mnohá dobrodružství , porozumět a zamilovat si tento krásný sport. Prožívali jste s námi elektrizující souboje tradičně během pondělních a čtvrtečních nocí, nedělních fotbalových maratonů, strhujících zápasů playoff a pompézních SuperBowlů. Poznali jsme společně osm různých šampionů včetně trojnásobných mistrů New England Patriots v čele s největší ikonou amerického fotbalu současnosti, Tomem Bradym. V komentátorském týmu jste si oblíbili šestici nadšených, profesionálních komentátorů, kteří  vám pravidelně zprostředkovávali informace, emoce a radost z tohoto sportu. Na Martina Hamzu, Jindřicha Rajchla, Standu Jantoše, Honzu Dundáčka, Tomáše Křížka a Honzu Štieglera se můžete těšit i nadále. Již 5. září 2019 odstartuje na Sport1 a Sport2 nová sezóna NFL a společně začneme hledat odpovědi na mnohé otázky. Dokáží slavní Pats navázat na svůj poslední úspěch? Dokáže nestárnoucí Brady opravdu zázraky? Nová sezóna bude hned z několika důvodů unikátní. Jedná se totiž o jubilejní 100. ročník NFL a nás tak čeká řada oslav a doprovodných akcí. Vše odstartuje tzv. Kickoff Game mezi týmy Chicago Bears a Green Bay Packers a absolutní vítěz vzejde ze SuperBowlu LIV s magickým datem 2.2. 2020, který se uskuteční na Hard Rock Stadium v Miami na Floridě.  Opět se můžete těšit na obvyklou porci zápasů během pondělních  Monday Night Football, čtvrtečních Thursday Night Footbal a dvou až třech nedělních přenosů. Chybět nebude ani tradiční sestřihový magazín NFL Game Day.

To ale zdaleka není vše. Od nové sezóny s radostí zařazujeme do portfolia programů Sport1 a Sport2 také velmi oblíbenou univerzitní ligu amerického fotbalu NCAA, která si se samotnou NFL ve sledovanosti příliš nezadá. „Univerzitní fotbal se ve Spojených státech teší obrovské popularitě, v některých oblastech je dokonce oblíbenější než profesionální NFL,“  podotýká zkušený komentátor NFL na Sport1 a Sport2 Martin Hamza. NCAA nabízí dravost, nasazení a jako doplněk k NFL je naprosto ideální volbou. „NFL na rozdíl od ostatních severoamerických profesionálních lig (NBA, NHL, MLB) nemá žádný nižší systém farmářských týmů, takže cesta do ní vede, až na naprosté výjimky, pouze skrze univerzitní soutěž. Díky tomu mají zápasy NCAA kvalitu, často naprosto fantastickou atmosféru, diváckou kulisu a každoročně nabízí velmi sledované zápasy dlouhodobých rivalů,“ dodává Hamza.

V NCAA si najdou zalíbení nejen diváci „začátečníci“, kteří teprve pronikají do tajů a krás tohoto sportu, ale také ti z řad odborníků či zarytých fanoušků. „NCAA je zajímavá také tím, že nabízí mnohem více herních stylů a konceptů, než je k vidění v NFL a můžeme se tak těšit na skvělou podívanou,”  doplňuje Hamza.

Těšit se můžete na dva přenosy týdně plus pravidelný hodinový sestřihový pořad. Během prosince odvysíláme 8 zápasů Championship Bowl, následně semifinálové zápasy i lednové National Championship Final Game.  Na stanicích Sport1 a Sport2 si od nové sezóny diváci užijí amerického fotbalu opravdu do sytosti. Přineseme vám desítky hodin přenosů širokého spektra v té nejvyšší kvalitě, které lze v tomto sportu dosáhnout. Představíme vám elitní sportovce od dravých mladíků v univerzitní lize až po ostřílené profíky v NFL.

                                                                                                                                     redakce/onv/