Prohlášení: Portfolio stanic AMCNI CNE u operátora DIGI Česká republika

2020. 01. 02. 09:09    
Čas čtení: 2 minuta

2.1. 2020 – AMC Networks International – Central and Northern Europe („AMCNI CNE”) bylo informováno, že od 1. ledna 2020, DIGI CZ, s.r.o. („Digi“) přestalo nabízet portfolio AMCNI CNE. Zákazníci Digi v České republice již nebudou moci sledovat žádnou z 10 stanic tohoto portfolia. Jedná se o stanice Sport1, Sport2, AMC, Film +, Minimax, JimJam, Spektrum, Home Spektrum, TV Paprika a CBS Reality.

Společnost DIGI bez jakékoliv komunikace směrem ke svým zákazníkům znemožnila sledování stanic z portfolia společnosti AMCNI CNE. Po vypršení platné smlouvy k 31.12.2019 je AMCNI CNE otevřena jednání s Digi o obnovení smlouvy o distribuci a včas společnosti Digi zaslala cenovou nabídku odpovídající tržním podmínkám. Přes ochotu AMCNI CNE k vyjednávání a úsilí o uzavření nové dohody, se společnost Digi rozhodla ze své služby odstranit celé portfolio stanic AMCNI CNE.

Rozhodnutím společnosti Digi ukončit vysílání těchto stanic její zákazníci přijdou o populární sportovní přenosy na Sport1 a Sport2, jako jsou závody Formule 1, hokejová Liga mistrů, Mistrovství Evropy v házené, NFL, Liga národů UEFA, Liga mistrů v házené, Švédská hokejová liga, Tipsport League nebo Slovenská hokejová liga, tenisové turnaje ATP 250, španělská Copa del Rey, turecký Süperlig či italská Coppa Italia.

Kromě sportu si budou milovníci gastronomie muset nechat ujít premiéry pořadů nejlepších kuchařů z celého světa, od Marthy Stewartové a Mary Berryové po Jamieho Olivera na TV Paprika. Rodiny nebudou moci sledovat příběhy oblíbených postav z pohádek z dílny Dreamwoks a Universal, úspěšné animované seriály, které běžely na Minimax. Fanoušci seriálů budou muset oželet nové sezóny seriálů The Preacher, Better Call Saul, Fear the Walking Dead, The Terror a NOS4A2, z portfolia stanice AMC.

AMCNI CNE doufá, že se svým dlouholetým partnerem Digi bude moci uzavřít novou dohodu co nejdříve,
a i nadále poskytovat skvělý obsah divákům Digi, stejně jako tomu je u všech ostatních významných operátorů v České republice.

Jakékoli dotazy týkající se ztráty zmiňovaných programů, by měly být adresovány přímo společnosti Digi nebo jejím přidruženým společnostem.

                                                                                                                                                   redakce/ov/