Španělská fotbalová elita na Sport1

2020. 01. 08. 08:44    
Čas čtení: < 1 minuta

8. 1. 2020 – To nejlepší z La Ligy se už tento týden objeví na obrazovkách našich sportovních stanic. Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid a Valencia si to rozdají v novém vyřazovacím formátu Supercopa de España, tedy ve španělském Superpoháru 2019-2020.

Doposud měly právo usilovat o zisk krásné trofeje pouze dva týmy. Nyní, vůbec poprvé v historii této tradiční fotbalové události, jsou účastníky hned čtyři mužstva. Nejlepší dva kluby z minulé sezóny španělské ligy a k tomu finalisté poháru Copa del Rey. Speciální miniturnaj se odehraje na multifunkčním stadionu „King Abdullah Sports City“ ve městě Džidda v Saúdské Arábii.

Semifinálová klání jsou na programu dnes a zítra od 20 hodin a oba zápasy bude živě přenášet Sport1. Listopadový los rozhodl o tom, že ve dnešním duelu si to rozdají Valencia a Real Madrid, ve čtvrtek proti sobě nastoupí Barcelona a Atlético Madrid. Pokud favorité zvítězí, nelze vyloučit, že ve finále, které je na programu v neděli 12. ledna v 19:00 (na Sport1), uvidíme první letošní El Clássico, tedy největší fotbalové derby planety.

Hráči jako Lionel Messi, Luis Suárez, Luka Modrić nebo mladý nástupce Cristiana Ronalda, João Félix, poutají pozornost celého fotbalového světa a všichni by se měli výrazně podepsat pod události vyrovnaných fotbalových bitev prestižní soutěže. Obhájcem vítězství je Barcelona, která naposledy získala rekordní třináctý primát v Superpoháru.

Díky exkluzivní tříleté dohodě, budou Sport1 a Sport2 vysílat i následující dva ročníky soutěže (2020-2021 a 2021-2022).

mim/TZ