I v době krize je KHL v pohybu

2020. 03. 31. 12:50    
Čas čtení: 2 minuta

31.3. 2020 – KHL sice stojí, stejně jako drtivá většina elitních světových soutěží napříč všemi sporty, ale i tak se v ní stále odehrávají důležité příběhy, rozhodnutí a v neposlední řadě významné pohyby hráčů. Kupříkladu na pozadí mediálního mainstreamu posledních týdnů celkem zaniká informace pro KHL významného rozměru.

Sergej Mozjakin po devíti letech opouští Magnitogorsk. Klub opouští jedna z nejvýraznějších hvězd současného ruského hokeje, muž, který v letech 2014 a 2016 pomohl Metallurgu k zisku Gagarinova poháru. Mozjakin, který v pondělí oslavil 39. narozeniny, odmítl nabídku ročního kontraktu na 45 milionů rublů (cca. Půl milionu eur) + bonusy a jeho agent Sergej Paremuzov řeší, co bude dál. Ruská média spekulují o návratu Mozjakina do Lokomotivu Jaroslavl, kde s hokejem začínal. Věřme, že tak jako tak ještě nějaký ten pátek v KHL setrvá.

Naopak v lize jistě nesetrvá další hvězdný útočník, Švéd Linus Omark, který po pěti sezonách opouští Ufu, aby pokračoval v kariéře ve Švýcarsku, pravděpodobně v Ženevě.

Avtomobilist Jekatěrinburg opouští jedna z největších hvězd týmu a kapitán Nigel Dawes. S 50 body na kontě byl pátým nejproduktivnějším hráčem základní části KHL. Klub opouští i další hvězdný legionář – americký útočník Dan Sexton. 32letý hráč nasbíral v 55 utkáních 34 bodů. Byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Avtomobilistu, ale na kontě měl o 19 bodů méně než loni.

No a na závěr, loučit se budeme také s Alexanderem Barabanovem z Petrohradu. O jeho služby se zajímá totiž celá dvacítka klubů NHL a tomu se těžko odolává.

                                                                                                                                                                           redakce/onv/