Novinky z Ligy NOS

2020. 04. 18. 07:45    
Čas čtení: 2 minuta

Zamíří Rafa Silva do Newcastlu United?

18. 4. 2020 – „Koronapauza“ pokračuje takřka v celé Evropě, fotbal stojí, ovšem nikoli na přestupovém poli. Projedeme si nejnovější informace z Portugalska.

Benfica, která měla na jaře znovu konkurovat Portu v boji o mistrovský celek byla v posledním týdnu nejčastěji předmětem spekulací. Asi největší pozornost poutá zájem sevillských klubu od defenzivního záložníka Florentina Luíse. Přihlásila se FC Sevilla, ale také Betis, kde působí také odchovanec Sportingu William Carvalho.

Rafa Silva má být pro změnu cílem anglického Newcastlu United, který údajně nabídl za portugalského reprezentanta 15 milionů eur. Benfica nicméně požaduje dvojnásobek a bude záležet i na tom, v jakých ztrátách se kluby budou v následujících měsících pohybovat.

Vrátit do Portugalska by se mohl 26letý stoper nebo záložník Rúben Semedo, jehož sice vychoval Sporting, ovšem v tuhle chvíli má podle dostupných informací blíže do Benficy. S tím je propojený i případný návrat Ljumbomira Fejsy, na nějž Deportivo Alavés neuplatní přestupové právo.

Sporting v současné době řeší možný odchod Sebastiána Coatese do Lazia, který možná bude zrealizován už proto, že klub stále dluží Braze kompenzační částku za trenéra Rúbena Amorima. Je to zhruba měsíc, co měl Sporting zaplatit 5 milionů eur, ale zatím se tak nestalo. Druhá splátka ve stejné výši je termínována k 5. září.

Úplně sucho ovšem Sporting v kase nemá. Zhruba před třemi dny totiž vyšla informace, že klub nabídl 5 milionů eur za polského obránce Legie Varšava, Michala Karbownika. Z klubu by mohl naopak odejít mladý Ekvádorec Gonzalo Plata, za nějž Leicester nabídl 15 milionů a je ochotný zaplatit dvojnásobek. Vyjednávání je zatím v počáteční fázi.

Po té, co trenér Sérgio Conceicao potvrdil setrvání v Portu i pro příští sezónu, je kolem klubu přestupový klid. Spekuluje se pouze o mexickém záložníkovi Jesúsu Coronovi, jehož by ráda do kádru přidala Valencia a zájem má údajně také Sevilla.

redakce/mim/