Novinky z Ligy NOS

2020. 05. 04. 07:45    
Čas čtení: 2 minuta

Ricardo Quaresma (vpravo) odehrál za portugalskou reprezentaci 80 zápasů

4. 5. 2020 – Zatímco se v Portugalsku diskutuje o tom, že by ke konci května snad mohla být obnovena nejvyšší fotbalová soutěž, přestupové spekulace jedou dál v plném proudu. My se znovu mrkneme na ty nejzajímavější.

Relativně nedávno se objevily informace o tom, že by zpět do svého milovaného Porta mohl zamířit legendární Brazilec Hulk. K němu se pár dní zpátky přidala další ikona, Ricardo Quaresma. Odchovanec Sportingu, který vyrůstal po boku Cristiana Ronalda, má za sebou už dvě úspěšná angažmá v přístavním městě a v turecké Kasimpase mu nyní v létě končí smlouva. Je ovšem otázka, zda-li Porto bude stát o dalšího fotbalového „dědečka“. Quaresmovi totiž letos v září bude 37 let a pokud by Porto přivedlo 33letého Hulka, Quaresma by to pravděpodobně musel zkusit jinde.

Mnohem větší starosti má klub momentálně s reálným odchodem Alexe Tellese. O něj je zájem v několika špičkových evropských klubech a PSG už dokonce podalo konkrétní nabídku. Náhradou by mohl eventuálně být Brazilec Ayrton, který působí ve Spartaku Moskva, a Porto už o hráči začalo zjišťovat potřebné informace.

Sporting momentálně řeší nepříjemnosti týkající se nevyplacené kompenzace pro trenéra Sinišu Mihajloviće. Ten po svém devítidenním angažmá v Lisabonu nedostal celou částku a vzhledem k tomu, že u soudu uspěl, Sporting peníze dříve nebo později bude muset vyplatit. K tomu všemu Braga stále ještě nedostala dohodnutou částku za trenéra Rúbena Amorima.  Sporting tak musí intenzivně pracovat na přestupovém trhu a takříkajíc prodávat se ziskem.

Dvojka Mathieu – Coatés se v kádru pravděpodobně už dlouho neohřeje. Na odchodu je údajně také Gonzalo Plata a hráči, kteří byli v rozjeté sezóně v klubu na hostování, včetně Yannicka Bolasieho či Jesého. Příjemnou zprávou je zatím snad jen možný návrat zkušeného záložníka Adriena Silvy, který před dvěma lety odešel za 25 milionů eur do Leicesteru, kde se ovšem nedokázal trvaleji prosadit.

Kolem Benficy je momentálně relativně ticho. Brazilec Paquetá z AC Milán se pro tuto chvíli do kádru portugalského mistra nestěhuje, protože kluby se nedohodly na přestupové částce. Nové informace kolem záložníka či stopera Rúbena Semeda, který momentálně působí v Olympiakosu, se zatím neobjevily.

redakce/mim/