Novinky z Ligy NOS

2020. 05. 11. 10:13    
Čas čtení: < 1 minuta

Odysseas Vlachodimos

11. 5. 2020 – Portugalská nejvyšší fotbalová soutěž by mohla znovu začít ke konci května. Datum ale ještě není oficiální a tak se znovu vrhneme na přestupové spekulace.

Mistrovské Porto možná přijde o šikovného kolumbijského záložník Luíse Díaze. Ten přišel do přístavního města teprve minulý rok, ale konzistentními výkony zaujal skautingové oddělení Interu Milán a nabídka by údajně brzy mohla být oficiální.

Benfica možná vytvoří konkurenci pro slovenského brankáře Martina Dúbravku. Newcastle United, ve kterém Dúbravka působí, totiž už nějaký čas přemýšlí o Odysseasovi Vlachodimosovi a Benfica by se nemusela zdráhat řeckého reprezentanta pustit, zvláště když se z hostování v Ajaxu vrací Bruno Varela. Novou jedničku by ovšem pravděpodobně lisabonský klub i tak zkoušel hledat.

Na dračku jdou hráči překvapivě úspěšného nováčka soutěže, Famalicãa. Mladého defenzivního záložníka Gustava Assunçãa by rádo do svého kádru přidalo Nice a podle poslední zpráv je přestup Brazilce velmi reálný. Argentinského stopera Nehuéna Péreze by pro změnu chtěl Ajax.

Velký talent roste ve Vitórii Guimarães. Teprve šestnáctiletý záložník Herculano Nabian je v hledáčku všech top portugalských klubů. Vedle nich už ale začaly sondovat také španělské kluby, včetně Barcelony a Realu Madrid.

redakce/mim/