Novinky z turecké Süper Lig

2020. 05. 21. 07:41    
Čas čtení: 2 minuta

Kwadwo Asamoah v dresu Interu

21. 5. 2020 – Turecká nejvyšší fotbalová soutěž by se měla rozjet 12. června a spekulace o změnách v kádrech se s blížícím se létem začínají množit. Pojďme se mrknout na ty nejzajímavější z posledních týdnů.

Fenerbahçe už nějaký čas hledá nového trénera. Objevily se dokonce spekulace, že by tým mohl převzít mistr světa z roku 1998, Laurent Blanc. Momentálně je ale mnohem pravděpodobnější, že přijde bývalý kouč Benficy, Rui Vitória. Záložní variantou je potom legendární Ukrajinec Serghij Rebrov.

Co se týče hráčského kádru, Fenerbahçe by rádo do svého týmu přidalo drobného Itala Sebastiana Giovinca, který má zkušenosti ze zámoří a momentálně působí v Saúdské Arábii v týmu Al Hilal. Přijít by mohl také univerzální záložník Kwadwo Asamoah, který by měl skončit v Interu. Zájem o něj sice jeví také Watford, ale podle dostupných informací by měla padnout volba spíše na Turecko.

Na odchodu z klubu by pak měl být chilský obránce Mauricio Isla, jemuž končí smlouva. Do Lyonu by se pro změnu rád přesunul defenzivní záložník Luiz Gustavo.

Galatasaray možná bude hledat novou jedničku do brány. Fernando Muslera, který v Istanbulu působí dlouhé roky, je totiž předmětem zájmu týmu Boca Juniors a návrat na rodný kontinent nelze vyloučit. Z kádru možná zmizí také Sofiane Feghouli, který je pro klub po koronavirové krizi příliš nákladný a už nyní se chystá prodej. Přijít by naopak mohl zkušený Arda Turan, jelikož mu končí smlouva v Barceloně.

Beşiktaş se připravuje na odchod Lorise Kariuse, s nímž nemá momentálně úplně dobré vztahy, a náhradou by mohl být velezkušený Portugalec Beto, který momentálně působí v Göztepe. Další posilou by mohl být kamerunský útočník Vincenta Aboubakar, kterého se Porto zatím zdráhá prodat, ale turecký klub je připraven vylepšit svou nabídku.

Trabzonspor vyjma Alexandera Sorlotha velké změny alespoň prozatím nečekají. Momentálně se řeší pouze budoucnost brankáře Uğurcana Çakıra, který má nabídky z Premier League a La Ligy a rád by jedné z nich podle vlastních slov využil.

redakce/mim/