Ferrari vzkazuje Schumacherovi mladšímu: výsledky jsou zatím za očekáváním

2020. 07. 25. 11:09    
Čas čtení: 2 minuta
F1

25. 7. 2020 – Šéf Ferrari Mattia Binotto progres Micka Schumachera chválí. Druhým dechem ale dodává, že než o něm začnou uvažovat jako o potenciálním kandidátovi na sedačku ve formuli 1, bude se muset prokázat svými výsledky ve formuli 2.

Mick Schumacher závodí druhým rokem ve formuli 2 pro tým Prema. Vloni získal v Maďarsku své první vítězství, letos doplnil svou sbírku trofejí dvěma třetími místy. V poháru jezdců se nachází na čtvrtém místě, výrazně ale ztrácí na svého mladšího týmového kolegu Roberta Shwartzmana.

Pro vstup do formule 1 je vyžadována tzv. superlicence, která je jezdcům udělována na základě výsledků v juniorských šampionátech. Pokud by chtělo Ferrari zvažovat Schumacherův postup do nejvyšší kategorie, musí mladý Němec letos skončit v celkovém pořadí minimálně na šestém místě.

Zisk superlicence ale není jediným požadavkem pro Schumacherovo povýšení. 21letý Mick je součástí jezdecké akademie Ferrari, důležité slovo tedy bude mít vedení juniorského programu. Šéf Ferrari Mattia Binotto chválí Schumacherův progres, zároveň ale upozorňuje, že současné výkony nestačí. Bude záležet na dlouhodobých výsledcích.

„Mickovi se daří dobře, rozhodně lépe než vloni,“ prozradil Binotto, když byl dotázán na Schumacherovu budoucnost. „Bylo důležité, aby se letos zlepšil, což se mu povedlo.“

„Od začátku roku je vidět, že se zlepšil. Měl v určitých situacích smůlu, ale když se podíváte na výsledky z Maďarska, je potřeba uznat, že si vedl dobře. Je brzy rozhodovat o tom, co bude příští rok. Přistupujeme k němu férově a upřímně: bude záležet na jeho výkonech v (letošním) šampionátu.“

Mick Schumacher nikam nespěchá, na což sám dlouhodobě upozorňuje. Jeho cílem je stát se jedním z nejlepších jezdců ve formuli 2. „Chci být jeden z nejlepších jezdců. Chci se stát kompletním závodním jezdcem, to je můj cíl,“ říká Schumacher.

„Chci se zdokonalit i v lidské stránce, více dospět, vyzrát a spojit se s týmem takovým způsobem, jakým to žádný jiný jezdec nedovede.“

Ačkoliv Schumacher zaostává o 42 bodů za svým týmovým kolegou a zároveň lídrem šampionátu Robertem Shwartzmanem, je považován za jednoho z kandidátů na letošní titul formule 2. Ani vysoká ztráta nic neznamená – Schumacher už v minulosti dokázal, že se dovede rychlým a razantním způsobem zlepšit. Příkladem je sezóna 2018 v evropské formuli 3. Vedení v šampionátu Schumacher uzmul během série pěti vítězných závodů na Nürburgringu a Red Bull Ringu.

autor: gpf1.cz