Novinky ze světa NCAA

2020. 09. 26. 11:50    
Čas čtení: 3 minuta

26.9. 2020 – „Hurikán“ nabral správný kurz. Manny Diaz kormidluje tým Miami Hurricanes jako hlavní trenér druhým rokem a zdá se, že mu perfektně vychází jeho předsezónní tahy. Angažování ofenzivního koordinátora Rhetta Lashleeho a příchod zkušeného quarterbacka, graduovaného transferu z Houstonu, D´Eriqa Kinga, jsou těmi nejdůležitějšími.

Hurricanes cestovali do Louisville k zápasu proti Cardinals a utkání mezi dvěma nasazenými týmy z žebříčku TOP25 nebylo tak vyrovnané, jak se očekávalo. Miami bylo v útoku velmi efektivní, ve druhém poločase dokonce zvládli 2 big plays – 2 touchdowny dlouhé 75 yardů. 3 touchdownové přihrávky si připsal D´Eriq King, útok 160 běhových yardů, obrana 3 získané turnovery a naprosto suverénně zvládnutý 57 yardový field goal Jose Borregales, který tím vyrovnal školní rekord. Cardinals sice kousali a především dvojíce hbitých štírků Tutu Atwell a Javian Hawkins dělala obráncům Miami problémy, ale na výhru to domácím nestačilo.
Louisville Cardinals 34 – 47 Miami Hurricanes

Georgia Tech Yellow Jackets se představila poprvé v sezoně na domácím stadionu a soupeřem jim byli UCF Knights. Ve druhé čtvrtině za stavu 7-7 domácí kopali 27 yardový field goal a ten byl zblokován. Nešťastník Jude Kelley měl už v předchozím zápase proti Florida State Seminoles zablokované 2 field goaly a 1 extra point a trenéři Yellow Jackets mají o čem přemýšlet a co zlepšovat. Ve druhé čtvrtině začali hostující Knights plnit roli favorita a šli do vedení po passu Dillona Gabriela na Marlona Williamse. Statný receiver se 6 na dresu měl fantastický zápas s 10 zachycenými přihrávkami pro 154 yardů a 2 touchdowny.
Ruku k dílu přiložila také obrana, když zachytila 2 interceptiony. Rytíři pak několikrát navýšili své vedení a přestože to pro ně byla premiéra v sezoně, tak nebyla patrná žádná nervozita nebo nerozehranost. V loňském roce byli Knights s průměrem 43 bodů na zápas pátým nejproduktivnějším útokem, letos to bude možná ještě lepší.
Georgia Tech Yellow Jackets 21 – 49 UCF Knights

Chubba Hubbard byl v loňské sezoně nejlepším runningbackem s neskutečnými 2094 yardy a fantastickým průměrem 6.4 yardu na běhový pokus. Celou sezonu doslova nesl útok Oklahoma State na svých bedrech a i díky jeho osobě byli Cowboys před minulým víkendem nasazeným týmem číslo 11 a velkým favoritem nad nenasazenou Tulsou. Jenže defenzíva Tulsy odvedla skvělou práci, když Hubbarda udržela pod 100 naběhanými yardy a hlavně na průměru 3.4 yardu na pokus. K tomu domácí přišli v prvním poločase o svého quarterbacka Sanderse a nakonec hodně ztěžka doklopýtali k těsnému vítezství, o kterém rozhodli až v posledním dějství. Nepřesvědčivý výkon neudělal dojem ani na trenéry a novináře, kteří i přes výhru odsunuli Cowboys v žebříčcích z 11. až na 15., respektive 18. místo.
Oklahoma State Cowboys 16 – 7 Tulsa Golden Hurricane

Naopak přesvědčivá a dominantní vítězství zaznamenali největší favorité z konference ACC. Clemson nasázel Citadel Bulldogs 49 bodů do poločasu, Trevor Lawrence stihl i přes krátký pobyt na hřišti 3 passové a 1 běhový Touchdown. Notre Dame porazili South Florida Bulls 52-0 přičemž skórovali 5 běhových touchdownů v prvním poločase a v závěru zápasu za rozhodnutého stavu dokonce hráli 4. down ve snaze skórovat další touchdown.

Nevídaný obrat se povedl Námořní akademii. Kadeti z Navy prohrávali v Tulane už 24-0 když ve druhém poločase zaveleli k obratu. Povedlo se jim několik dlouhých přihrávek, což je při jejich ofenzivní filozofii výjimečná věc, aby zápas vyrovnali a nakonec i zvrátili na svou stranu, když s vypršením času proměnil 33 yardový field goal Bijan Nichols.
Tulane Green Wave 24 – 27 Navy Midshipmen

Bohužel z důvodu pandemie Covid-19 bylo několik zápasů zrušeno či odloženo. Nejsložitější situaci musí řešit Houston Cougars, kterým byly odloženy už 3 zářijové zápasy proti Rice, Bayloru a Severnímu Texasu. Na druhé straně radostnými novinkami jsou dnešní start konference SEC, potvrzený start BIG10 na 24. října a už také start PAC12 na 7. listopadu. Můžete se tedy na spoustu kvalitních zápasů i na obrazovkách Sport TV.

                                                                                                                                                                                                                                                   Martin Hamza