Náhle zamračené turecké nebe Milana Škody

2020. 11. 27. 15:37    
Čas čtení: 2 minuta

27.11. 2020 – Bylo to v minulé sezóně parádní entrée. Milan Škody vtrhl do turecké ligy ve velkém stylu, v 17 zápasech dal 10 gólů, a bez diskuze předčil očekávání, se kterými na turecké pobřeží Černého moře dorazil. V týmu si vydobyl velmi pevnou pozici, byl jedničkou i pro zahrávání penalt, a jen půlrok v novém působišti mu stačil k tomu, aby se stal nejlepším klubovým střelcem uplynulé sezóny.

A ačkoli se objevovaly zvěsti, že by se mohl před sezónou stěhovat k bohatší konkurenci (mluvilo se o Beşiktaşi), tak Škoda v týmu zůstal i na další sezónu s vizí, že i v dalším roce bude plnit roli útočníka číslo 1.

Začátek nové sezóny vypadal jako konec té předešlé. První dva zápasy nového ročníku zahájil Škoda v základní jedenáctce, hned v prvním utkání sezóny se znovu trefil, dokonce do sítě největšího favorita na zisk titulu, týmu Fenerbahçe. Body to sice nepřineslo, ale Škoda mohl ujistit sám sebe i klub, že všechno může jet ve starých pořádcích z minulé sezóny.

Ale to dlouho netrvalo. Ve třetím zápase dostal poprvé šanci od první minuty Loïc Rémy. Premier League otřískány forvard, který do Turecka přišel s vizitkou necelé třicítky nastřílených gólů v anglické lize, ale i se zcela čerstvým a také velmi hodnotným zářezem v podobě velmi solidních 14 soutěžních gólů v dresu francouzského Lille v předešlé sezóně.

A Remy se při své premiéře v základu proti Alanyasporu trefil, a proti jednomu z nejefektivněji hrajících týmů turecké Superligy pomohl vybojovat bod. V základu tedy zůstal. A v dalších třech zápasech v lize dal 5 gólů, včetně hattricku proti Ankaragücü.

Nová jednička útoku tak byla na světě. Zaprvé těžko posadíte chlapa, který vám dá v osmi zápasech šest gólů. Plus se Remyho herní pojetí více hodí do konceptu chorvatského trenéra Stjepana Tomase, který Rizespor převzal před sezónou. Ten vyznává styl založený na disciplíně dozadu a rychlém přechodu. K tomu je třeba uznat, že reputace Remyho je vyšší než Škodova. A pokud vám to hráč potvrzuje od prvních příležitostí, kdy dostane, jak se říká „čuchnout“, není důvod na něj nevsázet.

Škoda se šance od první minuty v lize dočkal v prvním kole po reprezentační pauze. Gól Hataysporu však dát nedokázal. Zda dostane v sobotu proti Galatasaray přednost on nebo Remy, ví v tuto chvíli asi jen Tomas.

Jak to ale dopadne, můžeme zkontrolovat společně – v sobotu od 17:00 v přímém přenosu na Sportu TV.

                                                                                                                                                      redakce/AS/