Ondřej Voršilka: druhé kolo Play-off KHL slibuje pořádnou jízdu

2021. 03. 15. 18:38    
Čas čtení: 3 minuta

15.3. 2021 – Již ve středu odstartujeme další program v bojích o Gagarinův pohár na našich stanicích prvním zápasem v sérii mezi CSKA Moskva a Lokomotivem. Mimochodem právě toto by mohla být hodně zajímavá bitva, ale zřejmě si nepřijdou na své fandové gólových přestřelek. Oba týmy skvěle brání a v Rusku se nyní hodně mluví o tom, že právě Loko by mohlo s letošním play-off ještě hodně zamávat. Stylově je to možná jediný tým, který může CSKA donutit k sedmi zápasům, a pak už se může stát cokoli. A přiznejme si, finále konference bez CSKA by bylo velmi nečekané.

Hodně gólů naopak můžeme očekávat v sérii mezi Dynamem a SKA. Petrohrad je podle mě letos trochu podceňovaný. Tým se před sezónou výrazně obměnil, odešly některé hvězdy, celkově kádr omládl a změnil se trenérský štáb. Jenže právě Valerij Bragin dokázal z mladíků vyždímat maximum a jakkoli byla první série s Minskem těžká, jakkoli SKA dostalo až příliš mnoho branek, tým ukázal touhu a v některých momentech neuvěřitelně zabral. Bragin dokázal, že to s mladými hráči opravdu umí, stejně jako v roce 2011, kdy dovedl ruskou dvacítku k poslednímu zlatu na světovém šampionátu. Ostatně jako správný talisman má v týmu, dnes již zkušeného, pamětníka triumfu Antona Burdasova, který mladým hvězdičkám ukazuje směr. Funguje to dobře. Naopak Dynamo s nejlepším střelcem po základní části Dmitrijem Jaškinem a nejproduktivnějším hráčem ligy Vadimem Šipačovem se až nečekaně nadřelo s outsiderem z Čerepovce.

Na Východě nás čeká parádní „zelená“ klasika. Souboj mezi Kazaní a Ufou má podle mě jasného favorita. Tím je Ak Bars. Má lépe postavený tým, který vlastně nemá žádnou slabinu. Ufa možná až příliš sází na skvěle pracující první formaci a nebýt selhání Traktoru především v domácích zápasech, i Salavat by se podstatně více nadřel. Ale celé první kolo bylo v tomto ohledu specifické. Poprvé v historii KHL se v prvním kole pouze jedna série odehrála alespoň na šest zápasů.  Více se čekalo i od Jekatěrinburgu, který odehrál závěr základní části ve skvělé formě, ale Omsk s dobře hrajícím Kovalčukem byl nakonec nad jeho síly.

…a když už je řeč o Avtomobilistu, nutno vyzdvihnout fakt, že Pavel Dacjuk se stal nejstarším střelcem v historii bojů o Gagarinův Pohár. Zdali svou bohatou karieru ve 42 letech nyní ukončí, ještě není jasné. Ještě se nerozhodl. Ale jestli tak učiní, bylo mi velkou ctí jeho poslední zápas kariery komentovat.

Osobně věřím, že druhé kolo již naplní předpoklady a my se tak dočkáme dramaticky vyrovnané jízdy na všech frontách.

Vysílací plán 2. kola:

středa 17.3. 17:30 CSKA Moskva – Lokomotiv Jaroslavl Sport2 /1. zápas

čtvrtek 18.3. 17:30 SKA Petrohrad – Dynamo Moskva Sport2 /1. zápas

neděle 21.3. 12:30 Salavat Julajev Ufa – Ak Bars Kazaň Sport1 /3. zápas

pondělí 22.3. 17:30 Dynamo Moskva – SKA Petrohrad Sport2 /3. zápas

úterý 23.3. 15:00 Salavat Julajev Ufa – Ak Bars Kazaň Sport1 /4. zápas

úterý 23.3. 17:30 Lokomotiv Jaroslavl – CSKA Moskva  Sport2 /4. zápas

pátek 26.3. 17:30 Avangard Omsk – Metallurg Magnitogorsk Sport1 /5. zápas

                                                                                                                                                                                                                                                                   Ondřej Voršilka