Red Bull pochválil „chytrého“ Hamiltona v souboji s Verstappenem

2021. 03. 31. 12:19    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

31. 3. 2021 – Max Verstappen v závěrečných kolech GP Bahrajnu vystavil Lewise Hamiltona značnému tlaku, ten ale nakonec nestačil. Poradce týmu Red Bull Helmut Marko věří, že pilot Mercedesu využil všech svých kvalit a zkušeností, aby dotírajícího Verstappena udržel za sebou.

Max Verstappen udělal vše, aby svého soupeře z Mercedesu v závěrečných kolech v Bahrajnu zdolal. Helmut Marko je však přesvědčen, že Lewis Hamilton jel velmi chytře a předvedl skvělý výkon, který Britovi nakonec pomohl vyhrát závod.

Pilot Red Bullu čtyři kola do konce využil systému DRS a v nájezdu do čtvrté zatáčky byl vedle úřadujícího mistra světa. Svůj manévr Verstappen dokonal mimo závodní trať a Hamiltona předjel, poté musel vedoucí pozici Hamiltonovi vrátit. Do čela závodu se už Verstappen nedostal.

Helmut Marko vidí vrácení vedoucí pozice Hamiltonovi, jako pěkné sportovní gesto. „Max sám přiznal, že v době předjíždění byl mimo trať, takže bylo správné Lewisovi tu pozici předat. Netuším, co by se stalo, kdyby to Max neudělal.

Hamilton byl chytrý, schválně zvolnil, aby jej Max mohl takto předjet. Věděl, že mu pozici bude muset vrátit a že si za obrubníkem dost poškodí pneumatiky.

Výsledkem bylo, že Max měl pneumatiky od nečistot, to nám znepříjemnilo situaci. Nebyli jsme pak schopni z našich pneumatik dostat takové tempo, jaké jsme měli předtím, a to nám znemožnilo závěrečný boj o vítězství.

Hamiltonovy pneumatiky byly mrtvé, ale po tomto souboji chytily druhý dech. V posledních třech kolech neudělal žádnou chybu, i když byl pod tlakem. Z našich pneumatik se pro změnu tempo vytratilo, čímž jsme přišli o možnost finálního útoku,“ zhodnotil celou situaci Marko.

autor: gpf1.cz