Sáhne Fenerbahçe po Sarrim? Nebo si počká na Löwa?

2021. 04. 01. 12:44    
Čas čtení: 2 minuta

1.4. 2021 – Dlouho se o tom mluvilo, několikrát měl namále. Až to přišlo. Řeč je o Erolu Bulutovi, nyní již bývalém trenérovi Fenerbahçe. Faktem je, že trenérské křeslo tohoto týmu, od kterého se v probíhající sezóně nečeká nic jiného než titul, bylo letos hodně rozpálené. Bulutovi se dlouho dařilo žár krotit. Byť s vypětím všech sil. Vaz mu ale definitivně zlomila neschopnost vyhrát derby proti Beşiktaşi, čímž se Fenerbahçe nepovedlo srazit náskok na současného lídra tabulky. Fenerbahçe tak z posledních čtyř ligových zápasů zvládlo vyhrát jen jeden a na čelo tabulky má ztrátu pěti bodů s tím, že vedoucí Beşiktaş má ještě jedno utkání k dobru.

Vedením Fenerbahçe byl zatím pověřen dosavadní sportovní ředitel klubu, bývalý skvělý středopolař Emre Belözoğlu. Ten ale nemá s trenérskou pozicí zatím pražádnou zkušenost.  A tak už se začínají objevovat jména těch, kdo by mohli trenérskou pozici ve Fenerbahçe obsadit. A je třeba říci, že ambicemi překypující Fenerbahçe rozhodně nemíří nízko.

Prvním jménem, které začalo být v souvislosti s předním istanbulským týmem skloňováno, je současný reprezentační kouč Německa, Joachim Löw. Ten měl sice původně smlouvu s německým fotbalovým svazem až do MS v Kataru v roce 2022, ale sám požádal o její zkrácení. A bude tak volný letos v létě po mistrovství Evropy. Pro Fenerbahçe by nešlo o nákup zajíce v pytli. Löw totiž už dříve ve Fenerbahçe působil, bylo to v sezóně 98-99. Fenerbahçe tehdy skončilo v lize třetí, a bavilo velmi ofenzivním fotbalem. 84 vstřelených gólů v lize bylo pro Fenerbahçe nejvíce za období 1989 – 2005.

S dalším jménem se pak vytasila nejdříve italská média. Fenerbahçe mělo totiž projevit zájem i o Maurizia Sarriho. Bývalý trenér Neapole, který naposledy prošel Chelsea, a Juventusem, je nyní volný. Po angažmá ve Staré dámě se zatím do dalšího dobrodružství v roli ligového trenéra nepustil. O to více se jeho jméno objevuje vs spojitosti s jinými celky. Před Fenerbahçe byla řeč o překvapivém návratu do Neapole, situaci kolem něj měl údajně sondovat i AS Řím.

Některé zdroje uvádějí, že dohoda mezi Fenerbahçe a Sarrim není daleko. A bylo by tuze zajímavé sledovat, jak by si Sarri, který je mnohými považován za podivína, poradil s tak impulzivním tureckým prostředím…

                                                                                                                                                                                                                                                                     redakce/AS/