Verstappen by ve stejném autě Hamiltona roznesl na kopytech

2021. 04. 04. 18:58    
Čas čtení: 2 minuta
F1

4.4. 2021 – Trojnásobný mistr světa formule 1 Nelson Piquet věří, že Max Verstappen by zničil svého rivala Lewise Hamiltona, pokud by jezdili v jednom týmu.

Mistr světa z let 1981, 1983 a 1987 uvedl, že je velmi těžké porovnávat schopnosti dvou pilotů, kteří nejezdí ve stejném voze. Přesto je Nelson Piquet přesvědčen, že by v takovém případě vynikl Max Verstappen.

Trojnásobný mistr světa se svým názorem přišel poté, co Max Verstappen jen těsně přišel o vítězství v Bahrajnu. Holanďan byl po vzájemném souboji s Hamiltonem nucen vrátit svou pozici.

„Nejdříve si musíme uvědomit, že F1 je sport s jinak výkonnými vozy. Proto je vždy tak obtížné porovnat jezdce z jiných týmu mezi sebou. Jsem si ale jistý, že být Max v Mercedesu, Hamiltona by zničil.

Max je agresivnější, kvůli tomu možná může dělat více chyb než Hamilton. Na straně druhé už dlouho jsme neviděli Hamiltona pod pořádným tlakem. Boje o titul jsou pro něj snadné, když má v týmu pilota jako je Bottas.

Je to trochu jako já a Mansell, když jsme závodili ve Williamsu. V roce 1987 jsem získal titul mistra světa, i když jsem nejel naplno. Vůz byl tak daleko před ostatními, že jsem si mohl dovolit zvolnit. To samé má v posledních letech Mercedes.“

Piquet se také vyjádřil k týmovým kolegům Lewise Hamiltona u Mercedesu.

„Hamilton rozhodně není špatný pilot, ale chápu, že jsou jeho výkony zpochybňovány. V posledních letech měl dominantní vůz a slabé týmové kolegy. Bottas je podřadný jezdec a ten před ním (Nico Rosberg) byl ještě horší. Před lety získal titul jen proto, že měl Hamilton dost technických problémů.“

Syn mistra světa Nelson Piquet mladší, který v letech 2008 a 2009 působil v Renaultu po boku Fernanda Alonsa, se svým otcem souhlasí. Podle Piqueta mladšího má Hamilton mnoho zkušeností, Verstappen je zase více hladový po úspěchu.

„Lewis je ve formuli 1 už patnáct let. Za tu dobu získal sedm titulů mistra světa a přirozeně svou motivaci ztrácí. Na straně druhé máme mladého Maxe, který v posledních sezonach vyspěl a je nyní připraven na boj o mistrovský titul.

Maxe rád srovnávám se zápasníkem MMA, který je nyní připraven čelit jakékoli výzvě. Tím se liší od Lewise, který už tituly má. Věřím, že Hamiltonovi mohou v letošní sezoně pomoci jeho zkušenosti, ale je to Max, který je více motivovaný a titulu mistra světa zcela oddaný.“

                                                                                                                                                                                                                                                 autor: www.gpf1.cz