Mercedes má pořád obavy z kvalifikační rychlosti Red Bullu

2021. 04. 07. 13:08    
Čas čtení: 2 minuta
F1

7.4. 2021 – Stříbrné šípy mají před druhým závodem sezony, který se uskuteční na okruhu Imola, obavy z týmu Red Bull. Šéf Mercedesu Toto Wolff dokonce přiznal, že v Bahrajnu měla jeho stáj hlavně štěstí.

„Kdyby mi někdo předem řekl výsledek závodu, asi bych mu nevěřil,“ komentuje Wolff Hamiltonovo těsné vítězství. „Zotavili jsme se z předsezonních testů. Ale abych byl zcela upřímný, stále nám trochu chybí rychlost v kvalifikaci.

Dnes už si oproti testům myslím, že jsme konkurenceschopní, to rozhodně. Rozdíl dělá strategie. Na začátku závodu jsme udělali odvážný tah, když jsme získali pozici na dráze. A na konci nám pomohl ten nahoře,“ přiznává Wolff.

„Nebylo to tak, že bychom najednou našli výkon. Byla to kombinace skvělé strategie, slušného auta a štěstí. V kvalifikaci jsme byli o čtyři desetiny pozadu, což je celkem dost a je obtížné takovou ztrátu snížit.

Věděli jsme, že Red Bull má dobré závodní auto, a nebylo jasné, jestli budeme schopni v závodě stáhnout ztrátu. Musíme pochopit, proč se to stalo – proč nám v neděli fungovalo nastavení, pneumatiky, a proč se tak nedělo v předchozích dnech.“

Před závodem v San Marinu, kde vloni Mercedes vyhrál Pohár konstruktérů, tak obavy z Red Bullu přetrvávají. „Bahrajn historicky nebyl nikdy pro Red Bull nejsilnějším závodem, navíc se mu taky nedařily začátky sezon. Letos to ale neplatí. Nemám tedy pochyby o tom, že bude extrémně těžké ho porazit. Red Bull je na čele, v Bahrajnu jsme měli štěstí,“ zdůrazňuje Toto Wolff.

                                                                                                                                                                                                                                                       autor: www.gpf1.cz