Novinky z turecké Süper Lig

2021. 05. 25. 12:49    
Čas čtení: < 1 minuta

Neil Taylor

25. 5. 2021 – Sotva skončila sezóna, která nás nechala v napětí až do posledního kola, rozjíždí se přestupové spekulace a padají už dokonce i konkrétní nabídky. Na ty nejzajímavější se dnes podíváme.

Na rok korunovaný šampion, Istanbul Basaksheir, skončil po mistrovské sezóně na slabounkém 12. místě a logicky tak bude obměňovat kádr. První posilou by se mohl stát velšský zkušený obránce Neil Taylor, který po odchodu s Aston Villy bude volným hráčem.  Dá se ovšem předpokládát, že i v Anglii o něj bude zájem v klubech Premier League nebo Championship.  Spekulace se také rojí kolem italského obránce Davideho Santona z AS Řím.

Trabzonspor by pro změnu mohl posílit křídelní forvard Cristian Tello. Ten momentálně působí v Betisu, kde má smlouvu ještě na rok. 50% práv navíc vlastní Barcelona, odkud před čtyřmi roky Tello do Sevilly odešel. Spolu s ním by do Trabzonu mohli zamířit také dva hráči ze Serie A. Zkušený útočník Gervinho z Parmy a obránce Bruno Peres z AS Řím.

Fenerbahce momentálně spíše než kádr řeší post trenéra, na němž pravděpodobně nezůstane klubová legenda Emre. Kandidátem číslo jedna by momentálně měl být Joachim Löw, který po mistrovství Evropy opustí německou reprezentaci. Ze svého týmu Fenerbahce podle posledních zpráv vyřadí veterána Papisse Cissého.

Brankář mistrovského Besiktase má v současné době oficiální nabídku od Nice. Turecký mistr se ovšem podle všeho spokojí s 12 miliony eur, zatímco francouzský tým má v plánu za mladého gólmana utratit pouze 5 milionů.

Posilovat začínají už take postupivší ze druhé ligy. Vítěz soutěže Adana Demirspor má za cíl přivést věčně problémový talent, Maria Balotelliho. 30letý útočník naposledy nastupoval za italskou Monzu.

redakce/mim/