Show za velké peníze…v ringu!

2021. 06. 02. 11:49    
Čas čtení: 3 minuta
Box

2.6. 2021 – Paul slibuje Mayweatherovi K.O., ten říká: Je to legalizovaná bankovní loupež

Od čtyř hodin v noci na pondělí se do sebe v Miami zaklesnou boxerská legenda a jeden z nejbohatších sportovců všech dob Floyd Mayweather a slavný Youtuber Logan Paul. A byť půjde jen o exhibiční střet, jejich setkání v boxerském ringu vzbuzuje obrovské emoce.

Po jarní pauze přichází také na obrazovkách Sport 1 a Sport restart špičkového profesionálního boxu. Ano, duel mezi Floydem Mayweatherem a Loganem Paulem bude jen exhibicí, přesto na sebe strhává obrovskou pozornost. Důvody?

Prvně jmenovaný je budoucí člen Mezinárodní boxerské síně slávy, v oficiálně 50 profesionálních duelech neporažený boxer, šampion šesti vah. A také čtyřiačtyřicetiletý muž, který vydělal jen v ringu miliardu dolarů a který své peníze rád dává na odiv.

Podobné je to v případě šestadvacetiletého Logana Paula, známého to Youtubera, kterého na všech sociálních sítích sleduje přes 60 milionů fanoušků. „Také proto s mým bráchou boxuje. Potřebuje nás, abychom mu pomohli prodat placený televizní přenos,“ rýpl si za staršího sourozence do boxerské legendy Jake Paul, kterého na konci léta čeká „skutečný“ profesionální duel s bývalým šampionem UFC Tyronem Woodleym.

„Nemám co ztratit. Jdu tam s vírou v sama sebe. Na stole je hodně. Pro něj, ne pro mě. V tom zápase se může stát cokoliv,“ přidává se sám Logan Paul, který se boxu věnuje zhruba tři roky. Ovšem nikoliv doma na dvorku (byť i ten má opravdu velký), ale v těch nejlepších tělocvičnách po celých Spojených státech.

„Knockoutuji ho. Jsem mladší, silnější, výbušnější, mám delší rozpětí paží,“ dodává už daleko sebevědoměji. Tak, jak se od něj očekává.

„Nepotřebuji pracovat tvrdě, ale chytře. To je moje motto. Tu tvrdou dřinu mám už za sebou. Proto jsem tam, kde jsem. Proto je moje přezdívka ‚Money‘. A proto musím udělat tuto exhibici, protože pro mě je to jako legální bankovní loupež. Snadno vydělané peníze,“ kontroval Mayweather, který naposledy prohrál před 25 lety. Ještě coby amatér, v semifinále domácí olympiády v Atlantě.

„Jsem na úplně jiné úrovni. Věřte mi. A pozná to také Logan. Lidé říkají, že mě sláva změnila. A mají pravdu. Změnila, naučila mě si vážit věcí, které mám. Naučila mě obklopit se lidmi, kterým mohu věřit. A díky tomu jsem tak skvělý,“ dodal muž, který za poslední exhibici, s Japoncem Tenšinem Nasukawou na Silvestra 2018 vydělal devět milionů dolarů. V ringu se přitom nezdržel ani celé první kolo.

Japonský mladík, asijská hvězda světa kickboxu, byl ale daleko menším mužem v ringu. V případě Paula, který měří 188 centimetrů, tedy o patnáct více než Mayweather (na stejném čísle je i váhový rozdíl), a má také o deset čísel větší rozpětí paží je situace ale přesně opačná. Jak si s touto výzvou Mayweather poradí?

Jejich exhibičnímu souboji vypsanému na osm tříminutových kol budou předcházet, jak je zvykem, kvalitní reálné souboje. V ringu se představí neporažený talent Jean Carlos Torres, nebo dvojice ex-mistrů světa svých vah, Jarrett Hurd a Badou Jack. Ten měl původně boxovat odvetu s Jeanem Pascalem, Kanaďan ale neprošel minulý týden dopingovou kontrolou, a tak nakonec souboj o titul mistra světa v polotěžké váze neuvidíme.

A jak bylo zmíněno, jde teprve o první boxerskou show na obrazovkách Sport 1 a Sport 2 v následujících týdnech.

Už příští víkendu, od 4:00 hodin ze soboty na neděli uvidíme v akci jednoho z možných Mayweatherových nástupců, Shakura Stevensona.

V sobotu 19. června v noci bude pozici krále bantamové váhy hájit fenomenálním a také neporažený Japonec Naoya Inoue, a našlapaný červen zakončí o týden později návrat skvělého Ukrajince Vasyla Lomačenka, který si to v lehké váze rozdá s tvrdým Inoueho krajanem Masajošim Nakatanim.

Každý víkend na Sport TV tak bude patřit špičkovému boxu. To si přece nemůžete nechat ujít…

                                                                                                          Text: Antonín Vavrda