Verstappen popichuje Hamiltona: Ve stejném autě bych byl o dvě desetiny rychlejší

2021. 06. 11. 08:27    
Čas čtení: 1 minuta
F1

11. 6. 2021 – Slovní válka mezi dvěma piloty bojujícími o titul pokračuje. Max Verstappen si tentokrát rýpl do svého soka tvrzením, že ve stejném autě by byl podstatně rychlejším.

Ten nejštiplavější komentář pronesl Verstappen v návaznosti na Hamiltonovo tvrzení, podle kterého Red Bull v Baku zkrátka jen využil potenciál svého vozu, než že by Nizozemec za volantem nějak exceloval.

„Na jeho místě bych to řekl taky,“ usmívá se Verstappen. „Stejně si myslím, že kdybych byl v jeho autě, byl bych o dvě desetiny na kolo rychlejší než on. Nezáleží mi na tom, co tvrdí.

Vypadá to, že teď máme nad Mercedesem navrch na městských okruzích. Přesně proto bych rád býval získal více bodů. Cítím se špatně kvůli promarněné příležitosti, pořád jsem naštvaný a zklamaný. Potřebujeme bodovat napříč celou sezonou, zejména až se vrátíme na klasické tratě, kde to bude tvrdá bitva,“ odhaduje.

„Jsem si jistý, že na normálních okruzích bude těžší mít závod jako v Baku. Naše auto je sice velmi dobré, ale upřímně očekávám silný Mercedes,“ dodává Nizozemec, který dle svých slov v minulé velké ceně ani nemusel jet naplno.

„Bylo by to poklidné vítězství. Jen jsem kontroloval, co se děje za mnou, netlačil jsem na to. Člověka to štve o to více, protože nečeká, že by získal 25 bodů takhle lehce.“

Jezdec Red Bullu se vyjádřil i k ojedinělé chybě Lewise Hamiltona. „Každý se snaží odvádět nejlepší práci. Nebudu tvrdit, že dělá chyby kvůli tlaku. Všichni se snažíme jet na maximum. Letos však musí Lewis bojovat nejen se svým týmovým kolegou, ale i s jiným týmem. To tomu přidává extra rozměr a je to dobré pro sport.

Sergio se navíc sžil s autem, a to je pro zbytek roku velmi pozitivní pro Red Bull,“ chválí Verstappen svého týmového kolegu, se kterým plánuje Mercedesu pořádně zatopit.

autor: gpf1.cz