Novinky z turecké Süper Lig

2021. 06. 21. 08:16    
Čas čtení: 2 minuta

Diego Costa v dresu Atlética Madrid

21. 6. 2021 – Na pozadí evropského šampionátu se v ligových soutěžích rojí nejrůznější spekulace a realizují zajímavé přestupy. My se pomaličku chystáme na další ročník turecké Süper Lig a připravili jsme pro Vás souhrn nejzajímavějších novinek.

Fenerbahce je zatím na tureckém přestupovém nejaktivnějším elementem. Paradoxem je, že zatím oficiálně nezaplnilo roli hlavního trenéra. Po Berndu Schusterovi se objevila další dvě jména. Nabídku na dva roky měl dostat legendární španělský kouč Rafael Benítez, který v roce 2005 vyhrál Ligu mistrů s Liverpoolem, a stejnou nabídku obdržel také švýcarský trenér – donedávna lídr Borussie Dortmund – Lucien Favre.

I bez trenéra Fenerbahce míří na konkrétní hráčské cíle. Útočník Serdar Dursun, který v Darmstadtu dokázal dát ve 107 soutěžních zápasech 59 gólů, podepsal na tři roky s opcí jako volný hráč. Do útoku Fenerbahce údajně mělo lanařit také Edina Džeka, ten ovšem jednání vzápětí popřel. Podle některých tureckých médií Fenerbahce má zájem o slovinského útočníka Sportingu Andraže Šporara, který je dobře známý také slovenským fanouškům díky úpěšnému angažmá ve Slovanu Bratislava.

Do zálohy Fenerbahce chtělo přivést reprezentanta Cengize Ündera, ten ovšem nabídku odmítl a pozornost se tak obrátila k Ezgjanu Alioskimu, jemuž v Leedsu United letos v létě končí smlouva.

Besiktas hledá náhradu za Vincenta Aboubakara, který podepsal smlouvu v Saúdské Arábii s klubem Al Nassr. Hlavním cílem je momentálně nizozemský útočník Luuk de Jong, ovšem mnohem větší pozornost poutají zprávy o tom, že se s klubem dohodl brazilsko-španělský forvard Diego Costa. Ten je po svém odchodu z Atlética Madrid už půl roku bez angažmá.

Obranné řady Besiktas má v plánu doplnit o Chidozieho Awaziema z Porta. Nigerijský bek ovšem doposud smlouvu oficiálně nepodepsal.

Galatasaray zatím trpělivě čeká na ty správné posily. Tou první by eventálně mohl být obránce Kaan Ayahn, který má za sebou velmi povedený rok v Sassuolu. Zájem je údajně také o Diega Laxalta, jehož jsme v posledních měsících mohli vidět v dresu skotského Celticu, ovšem oficiálně patří AC Milán, kde má minimální šanci se prosadit.

redakce/mim/